ΠΟΛΙΤΙΚΟ «ΜΠΑΙΡΑΚΙ» ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΚΑΙ «ΓΑΛΑΖΙΑ» ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ!

Σε πολιτικό… μπαϊράκι της ΟΝΝΕΔ εξελίχθηκαν οι φοιτητικές εκλογές στο ΤΕΙ, με τη ΔΑΠ-ΟΝΝΕΔ να αναδεικνύεται πρώτη δύναμη, με δεύτερη την ΠΚΣ, ενώ ανάλογη πρωτιά κατέγραψε και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στην Ιατρική Σχολή και το Τμήμα Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με δεύτερη την κίνηση ΙΟΣ, στη Λάρισα.

Μικροπροβλήματα και καθυστερήσεις στις τοποθετήσεις καλπών στο ΤΕΙ αλλά και στη Βιοχημεία ξεπεράστηκαν σχετικά γρήγορα, με τις εκλογές να διεξάγονται σε ήρεμο κλίμα και δίχως παρατράγουδα την ώρα που ΣΔΟ, ΣΕΥΠ, ΣΤΕΦ και ΣΤΕΓ μετέχοντας σε μια κίνηση «υψηλού πολιτικού συμβολισμού» που πραγματοποιήθηκε σε πάνω από 100 σχολές σε ολόκληρη τη χώρα κατέγραψαν τα αποτελέσματα ως ΔΑΠ-ΟΝΝΕΔ και όχι ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ!

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η «γαλάζια» διάσπαση στο ΤΕΙ Λάρισας αποδίδεται κυρίως στη στάση του νέου πρόεδρου του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη «που αθέτησε την υπόσχεσή του για την επανίδρυσή της θέλοντας να την εξαφανίσει», ενώ όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση μελών της κίνησης «η ΟΝΝΕΔ ούτε κλείνει, ούτε διαγράφεται γι’ αυτό και σήμερα προχωράμε σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε μια πολιτική κίνηση ουσίας και συμβολισμού. Η επιλογή μας είναι να μην καταγραφούμε στα συγκεντρωτικά αποτελέσματα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Η επιλογή μας είναι να καταγραφούμε στα πανελλαδικά συγκεντρωτικά αποτελέσματα ως ΟΝΝΕΔ. Στέλνουμε το μήνυμα ότι η ΟΝΝΕΔ δεν ανήκει σε κανέναν. Υπήρχε, υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει».

Θα το ξαναγράψουμε, πληθαίνουν τα μικροπροβλήματα Κυριάκο…

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ