ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2016» Ο ΣΕΑΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΦΩΤΟ)

Για δεύτερη φορά συμμετείχε ο ΣΕΑΝ ΛΑΡΙΣΑΣ στην άσκηση «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ» , φέτος με το περίπολο ΑΧΙΛΛΕΥΣ. Η άσκηση διεξήχθη στα βουνά της Ημαθίας , στην Παναγία Σουμελά στις 22 έως 24 Απριλίου 2016.

makedonomax3 makedonom1 makedonom2Μετά τα διαδικαστικά , και όταν το περίπολο ήταν έτοιμο , ελέχθησαν οι διαβιβάσεις και ενημερώθηκε η ομάδα επί της Γενικής και Ειδικής τακτικής κατάστασης. Το περίπολο διετάχθη να κινηθεί προς μία συντεταγμένη  14 χιλιόμετρα μακριά και να βοηθήσει στην ασφάλεια του οικισμού της Αγίας Παρασκευής. Η όλη περιοχή ήταν θέατρο επιχειρήσεων όπου κάθε περίπολο επιδίωκε την επαφή και καταστροφή των εχθρικών τμημάτων.

Οι «εχθρικές» ενέδρες ήταν έτσι σχεδιασμένες ώστε να μην αφήσουν τα περίπολα να χαλαρώσουν κατά την πορεία , δίνοντας την αίσθηση ότι ο εχθρός διεξήγε επιβραδυντικό αγώνα.

Η οργάνωση και εκτέλεση της άσκησης ήταν εξαιρετικά δύσκολη και επίπονη αφού οι άνδρες που επάνδρωναν τα ΣΤΕΚ έπρεπε να μείνουν σε επαγρύπνιση για 12 ώρες μέχρι να αντικατασταθούν , παραμένοντας στο βουνό για 48 ώρες.

Τα μέλη μας Έφ. Αξκοί κατάφεραν σε σύνολο είκοσι δοκιμασιών:

Τρείς πρώτες θέσεις

  • Ενέδρα Νο3
  • Αίτηση πυρών πυροβολικού
  • Αναφορά περιπόλου

Κατάφεραν δύο δεύτερες θέσεις

  • Διαχείριση αιχμαλώτου
  • Ενέδρα Νο2
  • Προσέγγιση Ελικοπτέρου

Κατάφεραν μία Τρίτη θέση

  • Διαβιβάσεις

Την τελετή λήξης τίμησαν με την παρουσία τους, εκ μέρους του Γ.Ε.Σ. ο Δκτής της 1ης Μ/Π Υπγος Κος Σίμος, και εκ μέρους του Γ.Ε.ΕΘ.Α. ο Επιτελάρχης του Γ.Σ.Σ. Ν.D.C. GR Υπγος Κος Μπονόρας.

Ο πρόεδρος και το ΔΣ αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν και να συγχαρούν τους Εφ. Αξκούς -μέλη τους-για την συμμετοχή και τις επιτυχίες τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ