ΤΑ 9 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΤΟ ΜΕΣΟ ΑΤΟΜΟ

Οι επιστήμονες εδώ και εκατοντάδες χρόνια προσπαθούν να μετρήσουν την ευφυΐα, και τα IQ tests ήταν ένας τρόπος για να γίνει αυτό.

Ωστόσο τα IQ tests έχουν δεχτεί μεγάλη κριτική γιατί από τη μια πιστεύεται οτι μετρούν μόνο μία πτυχή της νοημοσύνης, και από την άλλη, οτι είναι «θεμελιωδώς λανθασμένα.”

Αλλά υπάρχουν και εννέα άλλοι τρόποι που δείχνουν οτι θα μπορούσατε να είστε πιο έξυπνοι από τον μέσο όρο:

  1. Μπορείτε και μιλάτε περισσότερες από μία γλώσσες

Μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι μιλούν περισσότερες από μία γλώσσες μπορούν να επιβραδύνουν το ρυθμό των ασθενειών όπως το Αλτσχάιμερ. Επίσης, επηρεάζει την ανάπτυξη του εγκεφάλου του ατόμου.

Όσο περισσότερες γλώσσες μιλά κάποιος, τόσο πιο καλά δουλεύει το μυαλό του.

  1. Έχετε IQ υψηλότερο από 100

Το μέσο IQ στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι 100. Αν και, όπως προαναφέρθηκε, το IQ είναι μόνο ένας τρόπος μέτρησης της νοημοσύνης, μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί ως δείκτης.

  1. Είστε το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας

Ναι, τελικά το να είστε το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας μετράει σε κάτι!

Μια μελέτη έδειξε ότι το μεγαλύτερο παιδί σε μια οικογένεια έχει κατά μέσο όρο τρεις βαθμούς υψηλότερη βαθμολογία στο τεστ IQ από τα μικρότερα αδέρφια του. Αυτό δεν φαίνεται να είναι γενετικό, και σχετίζεται με τις αλληλεπιδράσεις στο σπίτι.

  1. Είστε άνθρωποι της γάτας

Οι άνθρωποι που αγαπούν τις γάτες είναι λιγότερο κοινωνικοί αλλά μια ερευνητική εργασία όπου ρωτήθηκαν 600 φοιτητές, διαπίστωσε ότι το 11% των ατόμων που προτιμούν τις γάτες αντί για τους σκύλους, σκοράρουν  υψηλότερα σε τεστ που μετρούν την προσωπικότητα και τη νοημοσύνη.

  1. Έχετε πτυχίο πανεπιστημίου

Μόνο το 35% του ενεργού πληθυσμού (16-64) διαθέτουν πτυχίο. Πολλοί περισσότεροι εγγράφονται στο πανεπιστήμιο, αλλά δεν αποφοιτούν όλοι.

  1. Είσαι αριστερόχειρες

Οι αριστερόχειρες αποτελούν περίπου το 10 % του παγκόσμιου πληθυσμού, και ενώ κανείς δεν είναι βέβαιος για το τι προκαλεί την αριστεροχειρία, υπάρχουν μελέτες που δείχνουν οτι οι αριστερόχειρες έχουν ελαφρώς καλύτερες γνωστικές δεξιότητες.

  1. Είστε τύποι που ανησυχείτε πολύ

Προφανώς, η ανησυχία μπορεί να μην είναι και τόσο κακό πράγμα.

Ένας ερευνητής ζήτησε από 126 φοιτητές να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με το πόσο συχνά ανησυχούν για κάτι που τους ενοχλεί, και τα ευρήματα έδειξαν ότι εκείνοι που ανησυχούν περισσότερο έχουν υψηλότερη βαθμολογία στη λεκτική ευφυΐα από εκείνους που δεν ανησυχούν.

  1. Είστε αστείοι

Μια μελέτη αποκαλύπτει ότι οι άνθρωποι που έχουν υψηλότερη βαθμολογία στα τεστ αφηρημένης σκέψης και λεκτικής νοημοσύνης επίσης τείνουν να είναι πιο αστείοι, πράγμα που με τη σειρά του τους κάνει πιο ελκυστικούς.

  1. Αμφιβάλλετε για τη νοημοσύνη σας

Μια υγιής δόση αμφισβήτησης του εαυτού σας μπορεί πραγματικά να αποκαλύψει οτι είστε πιο ευφυής.

Ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Σωκράτης είπε:

Η μόνη αληθινή σοφία είναι να γνωρίζετε οτι δεν ξέρετε τίποτα.

Οι ευφυείς άνθρωποι πιο εύκολα είναι σε θέση να ανιχνεύσουν και να διορθώσουν τα λάθη τους.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ