ΜΟΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Το Elato, η Ομοσπονδία Αλβανικών Συλλόγων Ελλάδας και ο Όμιλος για την Unesco Ν. Λάρισας παρουσιάζουν το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής και Τραγουδιού – Elato Folk Festival, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016, στις 8.30 μ.μ στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας με τη συμμετοχή συγκροτημάτων και χορωδιών από την Ελλάδα και την Αλβανία.

Το Elato Folk Festival αποτελεί μια γιορτή της παραδοσιακής μουσικής, στην οποία συμμετέχουν πολυφωνικά γκρουπ, ορχήστρες και χορωδιακά σύνολα από τη Β. Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τη Β. Ήπειρο και την Αλβανία, ενώ σημαντική εκπροσώπηση θα έχει και το
βλαχόφωνο στοιχείο.

Πρόγραμμα
Σάββατο 04.06 – ώρα έναρξης 8.30 μ.μ.
8.30: Zëri i Vendlindjes-Η Φωνή της Πατρίδας (Cifteli), γκρούπ με 3 δίχορδα και 3 φωνές από τη Σκόδρα Β. Αλβανίας.
9.00: Lot kurbeti – Τα Δάκρυα της ξενιτιάς, πολυφωνικό οκταμελές γκρούπ, απο την Αυλώνα Ν. Αλβανίας, με λιάπικη πολυφωνία.
9.30: Γυναικεία χορωδία του Συλλόγου Βλάχων Βεροίας, σε βλαχόφωνα τραγούδια:
25μελές σχήμα υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Μανέκα.
10.00: Επταμελής παραδοσιακή κομπανία των αδελφών Zeqiri, από την Πρεμετή Ν. Αλβανίας, με μέλη. Στο τραγούδι είναι ο Vasce Curri και η Adriana Thanou.
10.30: Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων Βόλου: Εννιαμελές γυναικείο πολυφωνικό γκρουπ, σε βλαχόφωνα τραγούδια υπό τη διεύθυνση του Αθ. Κουτίνα.
* η τιμή του εισιτηρίου είναι 5€.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com