ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ FRANCHISE ΤΗΣ ΝΙΚΕΛ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Ο σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν.Λάρισας, με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα καλεί τους εργαζόμενους και πρώην εργαζόμενους στα Σούπερ Μάρκετ με την επωνυμία «Μαρινόπουλος», με καθεστώς franchise από την εταιρεία ΝΙΚΕΛ, σε Γενική  Συνέλευση την Δευτέρα 23 Μάη και ώρα 9:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Στην ανακοίνωση του συλλόγου περιγράφεται με μελανά χρώματα η κατάσταση στα καταστήματα της εν λόγω εταιρείας η οποία πολλά έχει ήδη κλείσει ενώ έχει απλήρωτους και τους εργαζόμενους. Στην ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

“Γνωρίζουμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι, αντιμετωπίζουν προβλήματα απληρωσιάς και όχι μόνο, είτε εργάζονται σε καταστήματα που λειτουργούν ακόμη, όπως τα καταστήματα του Αμπελώνα, Ν.Πόρων, Συκουρίου, Ν.Σμύρνης και Παπακυριαζή στην Λάρισα, είτε σε καταστήματα που έχουν κλείσει  Ιωαννίνων, Φαρσάλων, Τύρναβος, Αγιά και Αγριάς Βόλου. Όσοι απολύθηκαν πήραν απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις.

Γνωρίζουμε επίσης έχει γίνει πρόταση δεδουλευμένα ή ακόμα και αποζημιώσεις να πληρωθούν σε είδος. Γεγονός  παράνομο να ανταλλάσσεται ο μισθός με είδος, αλλά και παράλογο γιατί δεν θα πληρωθούν οι λογαριασμοί και τα έξοδα των νοικοκυριών με εμπορεύματα. Η πείρα των πρώην εργαζομένων στα ΣΜ Λάρισα, έδειξε ότι δεν έλυσαν τίποτα με το να πληρώνονται σε είδος.

Τα τελευταία χρόνια, ο κλάδος του εμπορίου και ιδιαίτερα των Σούπερ Μάρκετ, είναι μία μεγάλη σκακιέρα, με αγοραπωλησίες, κλείσιμο καταστημάτων, συγχωνεύσεις. Σε κάθε περίπτωση τα πιόνια είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι. Κανένας μας δεν δουλεύει από χόμπι, αλλά για να καλύψουμε βασικές ανάγκες των οικογενειών μας. Το Σωματείο μας, αποτελεί αποκούμπι, θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους σε ότι ενέργεια αποφασιστεί, προκειμένου να μην χαρίσουν τον ιδρώτα τους σε κανέναν επιχειρηματία.

Γι’ αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους απολυμένους και εργαζομένους, των Σούπερ Μάρκετ «Μαρινόπουλος», με καθεστώς franchise από την εταιρεία ΝΙΚΕΛ, να πάρουν μέρος στην Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 23 Μάη και ώρα 9:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Η συμμετοχή όλων είναι αναγκαία και απαραίτητη”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ