ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΥΦΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ;

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, κκ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και Ευάγγελο Αποστόλου, κατέθεσε με άλλους συναδέλφους του, – με πρώτη υπογράφουσα την βουλευτή Ν. Σερρών κ. Φωτεινή Αραμπατζή – , ο βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα «την φορολόγηση ή μη του 2ου πυλώνα των κοινοτικών επιδοτήσεων του πρωτογενούς τομέα».

«Η φορολογία για τον πρωτογενή τομέα – με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ -, εκτινάχθηκε από το 13%, στο 22 με 45%. Οι ασφαλιστικές εισφορές, από το 7%, επί Κυβερνήσεως ΝΔ, αυξάνονται στο 20%, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Και καθώς οι αριθμοί λένε την αλήθεια, στη συγκεκριμένη περίπτωση, η φορολόγηση του 60% του συνόλου των ενισχύσεων που λαμβάνουν οι αγρότες και ξεκινάει από το πρώτο ευρώ, ακυρώνει στην πράξη και το υποτιθέμενο αφορολόγητο των αγροτών.

Είναι αναγκαίο ωστόσο να ξεκαθαρίσουν οι Κυβερνώντες, αν θα φορολογήσουν και τις ενισχύσεις του 2ου πυλώνα, που αφορούν τις υποδομές, τις επενδύσεις, τα σχέδια βελτιώσεων, τις εξισωτικές, κλπ. Η σημερινή Κυβερνητική πολιτική, μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί και ως πολιτική διωγμού του πρωτογενούς τομέα. Το παραγωγικό κομμάτι της χώρας, κινδυνεύει με αφανισμό», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του Λαρισαίου πολιτικού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ