ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Φαρσάλων πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα με θέμα “Καινοτόμες εφαρμογές για τη βιώσιμη χρήση των υδάτινων πόρων στον τομέα της γεωργίας”.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Δράσης 5, Ενέργεια 3 «σεμινάρια μεταφοράς τεχνογνωσίας», του Έργου Adapt2change «Προσαρμογή της γεωργικής παραγωγής στην κλιματική αλλαγή και στους περιορισμένους υδατικούς πόρους» υπό την αιγίδα του Δήμου Φαρσάλων με τη συμμετοχή της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών.

Ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Καλφούντζος, γεωπόνος καθηγητής ΤΕΙ Θεσσαλίας, ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων στην εξοικονόμηση ενέργειας και νερού, στα αυτόνομα γεωθερμικά θερμοκήπια : υδροπονία, αβαθής γεωθερμία, ανακύκλωση νερού.
Την ημερίδα συντόνισε η Κοσμανίδου Ευαγγελία στέλεχος Δράσης 5/ Ευρωπληροφόρηση Α.Ε. η οποία παρουσίασε συνοπτικά το Έργο Adapt2change.

Στο εταιρικό σχήμα του Έργου, εκτός του συντονιστή φορέα που είναι το ΤΕΙ Θεσσαλίας, συμμετέχουν: το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών της Κύπρου, το ΤΕΙ Πειραιά, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΚΕΚ Ευρωπληροφόρηση Α.Ε. και η εταιρία ICON GROUP L.t.d.. Ο γενικός στόχος του έργου είναι να δείξει την προσαρμογή της αγροτικής παραγωγής στην κλιματική αλλαγή και στην περιορισμένη παροχή νερού.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Φαρσάλων Γιάννης Βασιλείου.
Παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Μπαμπανίκας και Χριστόδουλος Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος ΤΟΕΒ Ενιπέα Αναστάσιος Δραχμάνης, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών Νίκος Παυλονάσιος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, ιδιώτες γεωπόνοι, αγρότες κ.α.

0002 2

0022-2

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com