ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ – ΠΟΤΕ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες θα επικρατήσει το σαββατοκύριακο σε ολόκληρη τη χώρα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο την ηπειρωτική χώρα και το βόρειο Αιγαίο. Θα σημειωθεί πτώση θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές.

Νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν οι άνεμοι στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Αναλυτικά:

Ο καιρός του Σαββάτου

Θεσσαλία

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στις βορειότερες περιοχές

Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 5 με 7 που βαθμιαία θα γίνουν στα νότια νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. 

Κυριακή 22-05-2016

Καιρός: στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την κεντρική Μακεδονία αρχικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανόν να είναι τοπικά ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Στης υπόλοιπες περιοχές άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Άνεμοι: στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί

Νοτιοδυτικοί 4 με 6, που βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Δευτέρα 23-05-2016

καιρός: στην Κρήτη παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση. στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος. λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά Ξ με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε νότιους 3 με 5 μποφόρ.

θερμοκρασία: σε άνοδο.

Τρίτη 24-05-2016

καιρός: γενικά αίθριος. τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στα βόρεια θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

άνεμοι: στα δυτικά και νοτιά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στο νότιο αιγαίο 7 μποφόρ. στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς 5 με 6 μποφόρ.

θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

Τέταρτη 25-05-2016 και Πέμπτη 26-05-2016

καιρός: γενικά αίθριος. λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βορειοανατολικά ορεινά.

άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί Ξ με 5 και στα νοτιά τοπικά 6 μποφόρ.

θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο την πέμπτη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ