ΟΤΑΝ Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ, ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Ανακοίνωση – κάλεσμα της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Λάρισας για ανοικτή συνέλευση αύριο στην κεντρική πλατεία

Μ’ ένα πολυνομοσχέδιο τέρας, 7.500 σελίδων, που κατατέθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, η κυβέρνηση της αριστεράς προβιάς, προτείνει στην ελληνική βουλή, ν’ αποφασίσει σε δυο ημέρες, την ουσιαστική κατάργηση της Ελληνικής Πολιτείας – Δημοκρατίας και την κατάλυση κάθε συνταγματικής τάξης.

  • Θεσπίζει για 99 χρόνια, υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων, με τη μορφή Α.Ε., υπό την εποπτεία των δανειστών, έξω από τον έλεγχο της ελληνικής κυβέρνησης, που όμως υποχρεώνεται να το προικοδοτήσει με 40 εκατομμύρια ευρώ. Στο υπερταμείο θα περιέλθουν το ΤΑΙΠΕΔ, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η Εταιρεία Ακινήτων και η Εταιρεία δημόσιων συμμετοχών Α.Ε., θα λειτουργεί με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας και θα έχει ως σκοπό την εκποίηση της κοινής και εξ αδιαιρέτου δημόσιας περιουσίας όλων μας. Λιμάνια, αεροδρόμια, δίκτυα, αιγιαλοί, παράκτιες ζώνες, δασικές εκτάσεις, περιοχές Natoura, δημόσια κτίρια, ορυκτός πλούτος, ΔΕΚΟ κ.λπ., παραδίδονται στους αποικιοκράτες για 100 χρόνια, με τους ιθαγενείς πρώην ιδιοκτήτες, να προσφέρονται για εκμετάλλευση στη δούλεψη των νέων αφεντάδων.
  • Παραδίδει όλα τα δάνεια, κόκκινα αλλά και πράσινα, στα κοράκια των χρηματαγορών, πράγμα που θα οδηγήσει σε μια απίστευτη λεηλασία σπιτιών, φυσικά και της πρώτης κατοικίας, οικοπέδων, χωραφιών, βιοτεχνιών και βιομηχανιών, προκαλώντας μαζικά ξεσπιτώματα, μείωση της αγροτικής και βιομηχανικής παραγωγής και εκτίναξη της ανεργίας από το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων και αγροτικών εκμεταλεύσεων.
  • Επιβάλλει φοροληστεία χωρίς έλεος, από την αύξηση της έμμεσης, της πιο άδικης και αντιλαϊκής φορολογίας, στον ΦΠΑ στο 24%, στα καύσιμα, στις τηλεπικοινωνίες, στα τσιγάρα, στα τέλη κυκλοφορίας, στον καφέ, στα αλκοολούχα ποτά, ακόμα και στο πετρέλαιο θέρμανσης και στους αγρότες, αντίθετα από τις πρόσφατες υποσχέσεις της.
  • Θεσμοθετεί τον Αυτόματο Μηχανισμό Περικοπών (κόφτη), μέσω του οποίου μισθοί, συντάξεις, επιδόματα, δημόσια χρηματοδότηση της υγείας, της πρόνοιας, της παιδείας… θα κόβονται αυτόματα, χωρίς κοινοβουλευτική έγκριση, με απλές διοικητικές αποφάσεις και προεδρικά διατάγματα, σε κάθε (αναπόφευκτη) δημοσιονομική απόκλιση.
  • Συστήνει Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, που δεν υπόκειται σε έλεγχο ή εποπτεία κυβερνητικών οργάνων, κρατικών φορέων ή και άλλων διοικητικών αρχών. Με αυτή τη διάταξη η Ελληνική Πολιτεία παραδίδει στους δανειστές, βασικά κυριαρχικά δικαιώματά της, όπως το να συντάσσει τον προϋπολογισμό του κράτους και να εισπράττει τους φόρους.

Με τα τελευταία νομοσχέδια, ακολουθώντας τις προηγούμενες, η  σιαμαία συγκυβέρνηση δεν απώλεσε μόνο την αριστερά της προβιά, αλλά και το τελευταίο φύλλο αριστερής συκής, αποκαλύπτοντας ένα σώμα αποκρουστικό και βάρβαρο, ταυτόσημο μ’ αυτό των κορακιών των διεθνών χρηματαγορών και των αχόρταγων κερδοσκόπων, των οποίων τα συμφέροντα ξεδιάντροπα αποφάσισε να υπηρετήσει.

Συμπολίτη

Δεν είναι εικονική πραγματικότητα αυτό που ζεις, δεν είναι μπόρα που θα περάσει, ούτε παιγνίδι με τη μηχανή του χρόνου, που μας εισάγει στο μεσαιωνικό μας παρελθόν. Δεν είναι προσωρινό αποτέλεσμα πρωθυπουργικής αυταπάτης, αλλά οργανωμένης απάτης.

Με την απάθεια, τον απομονωτισμό και τον ατομισμό, υπογράφουμε την καταστροφή μας και διευκολύνουμε το έργο τους.

Ήρθε η ώρα να πούμε ΟΧΙ στη μηχανή του χρέους, στους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, στους νόμους των αγορών και του κεφαλαίου, στη μέγγενη του ευρώ, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, στα μνημόνια και σε κάθε κυβέρνηση και μηχανισμό που τα προωθεί,  να επιλέξουμε την ανυπακοή και το μονόδρομο της ζωής, κόντρα στον καθεστωτικό «μονόδρομο»  των συμφερόντων του κεφαλαίου, να οργανωθούμε, να συγκρουστούμε, να τους ανατρέψουμε. Είμαστε οι πολλοί κι έχουμε το δίκαιο. Οι δυνατότητες της χώρας και του λαού, η ιστορία και ο πολιτισμός μας, οι ανάγκες των οικογενειών, της κοινωνίας και το μέλλον των παιδιών μας, επιτάσσουν αλλαγή πορείας.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ, γέννημα της ανάγκης, για την πατρίδα και το λαό, στις κρίσιμες και ιστορικές στιγμές που ζούμε, στην οποία συμμετέχουν ο κόσμος της εργασίας, της νεολαίας, των κινημάτων αγωνιστές /-τριες καλεί όλους τους πολίτες σε συλλαλητήριο, ενάντια στην ψήφιση του κατάπτυστου αποικιοκρατικού νομοσχεδίου και ταυτόχρονα σε: Ανοιχτή Συνέλευση, την Κυριακή 22 Μάη, 7μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας – Δικαστικό Μέγαρο.

Βάζουμε  τέλος  στο  γκρίζο  και  στον  απομονωτισμό.

Με οργάνωση κι αγώνα, κερδίζουμε τη ζωή, χαράζουμε το μέλλον.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ