ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΠΑΓΕΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ Μ. ΜΠΟΛΑΡΗ

Επίσκεψη στον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκο Μπόλαρη για το θέμα του παγετού πραγματοποίησε προχθές αντιπροσωπεία αγροτών του δήμου Τυρνάβου συνοδευόμενη από τον επικεφαλής της Δράσης Πολιτών Στ. Ροντούλη.

mpolarhs1Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναδείχθηκε από την πλευρά της αντιπροσωπείας το μείζον πρόβλημα που δημιούργησε στις καλλιέργειες ο παγετός της 26ης Μαρτίου αλλά και τονίστηκε η αναγκαιότητα να δοθούν αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για παγετό αφού όπως υποστηρίχθηκε αυτό είναι το ζημιογόνο αίτιο.

Από την πλευρά του ο κ. Μπόλαρης στην τοποθέτησή του αφού υποστήριξε ότι όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω του μηδενός τότε μιλάμε για παγετό, κάλεσε τους αγρότες να υποβάλουν φάκελο με τις ακριβείς ζημιές που υπέστησαν τον οποίο θα συνοδεύουν με τεκμηριωμένη έκθεση για τις θερμοκρασίες που επικράτησαν το βράδυ της 26ης Μαρτίου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ΕΛΓΑ είναι υποχρεωμένος να δώσει αποζημιώσεις για παγετό.

Μάλιστα απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με το αν μπορεί ο ΕΛΓΑ να δώσει τόσο μεγάλες αποζημιώσεις ξεκαθάρισε ότι ο οργανισμός από τη στιγμή που εισπράττει εισφορές είναι υποχρεωμένος να δώσει την αποζημίωση που δικαιούνται οι ασφαλισμένοι.

Στη συνάντηση μεταξύ άλλων ήταν παρόντες ο πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου Αγ. Ραψανιώτης και εκρπ΄σοωποι της διοίκησης του συνεταιρισμού Πλατανουλίων.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ