ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η Ελληνική Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ),  που δίνει το παρόν στην αντιϊμπεριαλιστική – φιλειρηνική  πάλη στο νομό Λάρισας , για πάνω από 60 χρόνια και στηρίζει διεθνώς τη δράση του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ (ΠΣΕ) , διοργανώνει  πορεία Ειρήνης την Τετάρτη 25 Μάη 2016,

η εκκίνηση της οποίας θα γίνει στις 5:30 το απόγευμα από το Μεζούρλο Νεάπολη και η κατάληξη της θα είναι στην Πλατεία Ταχυδρομείου.

Σε ανακοίνωση κάλεεσμα της επιτροπής αναφέρονται τα παρακάτω:

«Δίνουμε αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που συνεχίζει την πολιτική των κυβερνήσεων της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, εφαρμόζει το 3ο μνημόνιο που υπέγραψε μαζί με τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, καταργώντας τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, επιβάλλοντας αβάστακτα φορολογικά βάρη, επεκτείνοντας δραματικά την Ανεργία και τη  Φτώχεια, υπονομεύοντας το μέλλον της νεολαίας των λαϊκών οικογενειών.

Αντιπαλεύουμε την πολιτική της εμπλοκής στους  ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, στις επεμβάσεις και τους πολέμους. Στο όνομα της «Γεωστρατηγικής Αναβάθμισης» της χώρας, για λογαριασμό των συμφερόντων των μεγάλων οικονομικών ομίλων, εκθέτουν  σε θανάσιμους κινδύνους το λαό μας.

Απαιτούμε  την άμεση απομάκρυνση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο που χρησιμοποιείται στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία στην περιοχή και  αποθρασύνει την επιθετικότητα του Τουρκικού κράτους.  Καθημερινά αποδεικνύεται ότι η ενσωμάτωση της Ελλάδας στη ΝΑΤΟική λυκοσυμμαχία και την Ε.Ε βάζει σε νέες περιπέτειες το λαό μας, πληθαίνουν οι τουρκικές παραβιάσεις στον εναέριο χώρο και τα θαλάσσια σύνορα, παραβιάζονται κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, καταδικάζουμε τη φασιστική, εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» και τα άλλα φασιστικά εκτρώματα, ισχυροποιούμε το μέτωπο ενάντια στο Ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα είναι κι αυτό οδυνηρή συνέπεια του εκμεταλλευτικού συστήματος που γεννάει κρίσεις, ανταγωνισμούς , πολέμους , και φτώχεια. Οι Έλληνες εργαζόμενοι και οι Πρόσφυγες –Μετανάστες έχουν κοινό αντίπαλο, κοινά συμφέροντα  και η δύναμη τους βρίσκεται στην κοινή πάλη .

Η ΕΕΔΥΕ εντείνει την αντιϊμπεριαλιστική – φιλειρηνική της δράση,  έχει τη δική της συμβολή στην πάλη για την αντίσταση του λαού, για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής, παλεύει δίπλα στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για τα εργατικά–λαϊκά συμφέροντα. Η πάλη κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και την εξάλειψη των αιτιών που τους προκαλούν συνδέεται με την πάλη για το δικαίωμα στη δουλειά, για τα εργατικά , λαϊκά δικαιώματα, για την κατάργηση  της εκμετάλλευσης.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

  • ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
  • ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ
  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΝΕΕΣ , ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΑΝΕΡΓΟΙ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ  ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΗ»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ