ΣΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΚΛΙΜΑ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΙΕΡΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Σε πανηγυρικό κλίμα και με την ολοκλήρωση της Πολυαρχιερατικής θείας λειτουργίας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου της Λάρισας, οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες καθιέρωσαν και υπέγραψαν τον ιερό πάπυρο υποδοχής και αποκτήσεως του ιερού λειψάνου του αγίου Νικολάου, που υποδέχτηκε με όλες τις τιμές χθες η πόλη,

nik2ενώ αναγνώσθηκε στα Ιταλικά και στα Ελληνικά η επιβεβαίωση της γνησιότητας του ιερού λειψάνου εκ της Αρχιεπισκοπής Ουρμπίνο.

Στο αρχιερατικό συλλείτουργο προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιος, ενώ συλλειτούργησαν οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλλων κ. Τιμόθεος, Γρεβενών κ. Δαβίδ, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος και Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, ο οποίος  ευχαρίστησε θερμά τους Σεβασμιότατους Ιεράρχες για την ξεχωριστή τιμή της παρουσίας τους, τόσο στην ευλογημένη άφιξη και υποδοχή του ιερού λειψάνου, όσο και στο πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ