ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΟΠΥΥ

 Ανακοίνωση της διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας με αφορμή την επίσχεση εργασίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ από την 1 Ιουνίου 2016, καταγγέλλει για μια ακόμα φορά την απαράδεκτη οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται στον ΕΟΠΥΥ, από ιδρύσεως του.

Κυβέρνηση και Διοίκηση ΕΟΠΥΥ έχουν τεράστιες ευθύνες, τόσο για την επιστημονική και οικονομική εξαθλίωση των συμβεβλημένων γιατρών και εργαστηρίων, όσο και για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Παρά το γεγονός ότι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί και εργαστήρια έχουν ξεπεράσει κάθε όριο υπομονής, ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να είναι προκλητικά ασυνεπής στις οικονομικές του υποχρεώσεις. Την δε στήριξη της ελληνικής κοινωνίας με άτοκη χρηματοδότηση, τουλάχιστον τα τελευταία 3-4 χρόνια απ’ την πλευρά των γιατρών, συνεχίζει να την εκλαμβάνει ως αδυναμία και ανταμείβει με «κουρέματα» για υπηρεσίες που ήδη έχει αγοράσει.

Την ώρα που οι γιατροί έχουν κυριολεκτικά «ξεχάσει» τις πληρωμές από τον ΕΟΠΥΥ, η Κυβέρνηση αδυνατεί να διασφαλίσει την ομαλή ροή χρηματοδότησής του, τόσο από τον κρατικό προϋπολογισμό, όσο και από τις εισφορές των ασφαλισμένων για τον κλάδο υγείας, μέσω των Ασφαλιστικών Ταμείων. Μέχρι σήμερα οφείλονται στον ΕΟΠΥΥ από τα Ασφαλιστικά Ταμεία πάνω από 2,3 δις ευρώ από εισφορές ασθένειας, που αν είχαν αποδοθεί κανονικά, τότε τα χρέη του Οργανισμού δεν θα είχαν εκτοξευθεί.

Η βιωσιμότητα και η στήριξη των ιατρείων και εργαστηρίων αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας, καθώς εξυπηρετούν καθημερινά δεκάδες ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ ο οποίος διαχρονικά τους εκβιάζει, τους τιμωρεί αδικαιολόγητα, τους επιβάλλει νέα βάρη, δεν τους εξοφλεί τα δεδουλευμένα, τους χρωστά όλο και περισσότερα, δεν σταματά να «κουρεύει» και να απαιτεί υποχρεωτικές εκπτώσεις και επιστροφές χρημάτων.

Τέλος ζητάμε όχι μόνον την κατανόηση αλλά την ενεργό συμπαράσταση των ασφαλισμένων στον διπλό μας αγώνα, για αξιοπρέπεια των λειτουργών υγείας και αναβάθμιση των υπηρεσιών ΠΦΥ προς όλους τους συμπολίτες μας.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com