ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου για τη μεταρρύθμιση  στον τομέα ψυχικής υγείας,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έδωσε σε διαβούλευση ένα νομοσχέδιο για τη δήθεν μεταρρύθμιση της διοικητικής οργάνωσης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, μετά από 16 μήνες εγκληματικής αδιαφορίας για τους ασθενείς και τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αδιαφορίας τους αποτελεί το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής “Δαφνί”, το οποίο δυστυχώς έζησε τραγικές καταστάσεις το τελευταίο διάστημα με σοβαρό κόστος για την υγεία, αλλά και τη ζωή πολλών ασθενών του.

Τα στοιχεία δεν μπορούν να μείνουν κρυφά όσο και αν προσπαθούν η διοίκηση του Νοσοκομείου και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Η δυσλειτουργία είναι εμφανής σε όλα τα επίπεδα και τα οργανωμένα συνδικαλιστικά συμφέροντα με τις ευλογίες του κ. Ξανθού έχουν φέρει το Νοσοκομείο στο χείλος του γκρεμού.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία που το Ψ.Ν.Α. ανακοίνωσε, το 2015, η φαρμακευτική δαπάνη αυξήθηκε κατά 8,52%, η μέση διάρκεια νοσηλείας αυξήθηκε σημαντικά και το τραγικότερο όλων αυξήθηκε ο συνολικός αριθμός των θανάτων κατά 30%.

Η ψυχική υγεία δεν μπορεί να είναι έρμαιο ερασιτεχνικών πειραματισμών και ιδεοληπτικών επιλογών».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ