Γ. ΜΟΣΧΟΣ: ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!

Παρέμβαση της Ανοιχτής Συνέλευσης Αναρχικών στην εκδήλωση παρουσία του Βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη

Με δυναμική παρέμβαση μελών της Ανοιχτής Συνέλευσης Αναρχικών, που πραγματοποίησαν σχετική δράση-διαμαρτυρία για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στον καταυλισμό του Κουτσόχερου, ζητώντας το κλείσιμο του στρατοπέδου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, στο θέατρο ΟΥΗΛ,

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAανοιχτή εκδήλωση για θέματα που αφορούν στα Δικαιώματα του Παιδιού, παρουσία του αρμόδιου Βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη Γιώργου Μόσχου.

«Η όποια κυβέρνηση από τη στιγμή που συντάσσεται με τις πολιτικές της ΕΕ, δεν είναι εύκολο να αποδεχθεί κινηματικές λύσεις», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του κ. Μόσχου, που ήρθε σε διάλογο με τα μέλη της Συνέλευσης, τα οποία και αποχώρησαν μετά την παρέμβασή τους στο χώρο της εκδήλωσης.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης και μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Μόσχος αναφέρθηκε με ενθουσιασμό στην επίσκεψή του στο 11ο και 33ο δημοτικό σχολείο Λάρισας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και στη δουλειά που γίνεται αναφορικά με την ενσωμάτωση των παιδιών των Ρομά στις τοπικές κοινωνίες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα δικαιώματα των παιδιών «σε μια περίοδο κρίσης και έντονου προβληματισμού για όλους».

«Θα πρέπει επιτέλους να διδάξουμε το διάλογο στα παιδιά μας, αφού τα παιδιά πολλές φορές αναπαράγουν τη βία της κοινωνίας αλλά και των οικογενειών τους», υπογράμμισε ο κ. Μόσχος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του paidis.com, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα  πως όλες οι παιδικές κόντρες δεν οδηγούν οπωσδήποτε σε φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού.

«Στόχος και κύριο μέλημά μας παραμένει, μέσα σε οργανωμένο πλαίσιο φροντίδας, τα παιδιά μας να απολαμβάνουν υγιείς σχέσεις», κατέληξε ο κ. Μόσχος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων ευαισθητοποίησης για τα άτομα με αναπηρία και αφορούσε σε ενημέρωση του προσωπικού των παιδικών σταθμών αλλά και του ευρύτερου κοινού της πόλης, για θέματα που άπτονται των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ