Ρ. ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ: Η ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ

Δείτε αναλυτικά την έρευνα της παράταξης Λάρισα – Νέα Αρχή που παρουσίασε σήμερα η επικεφαλής της

Τα αποτελέσματα της έρευνας που έγινε από το συνδυασμό ΛΑΡΙΣΑ – Νέα Αρχή με σκοπό να καταγράψει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι Λαρισαίοι και την ένταση τους, τόσο στο σύνολο της πόλης, όσο και στις γειτονιές, παρουσίασε σήμερα η επικεφαλής της παράταξης Ρ. Καραλαριώτου,

υποστηρίζοντας ότι βάσει των απαντήσεων η Δ.Α. Καλογιάννη δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των δημοτών.

Η έρευνα, που είχε και σαν σκοπό να αποτυπώσει το βαθμό ικανοποίησης των δημοτών ανά τομέα (καθαριότητα, κυκλοφοριακό, στάθμευση κλπ) αλλά και συνολικά  το έργο και τις δραστηριότητες της δημοτικής αρχής και του δημάρχου, έγινε μέσω του διαδικτύου και η δειγματοληψία διήρκεσε δύο μήνες. Δηλαδή από την 20η Απριλίου 2016 μέχρι και την 18η Μαΐου 2016.

Το online ερωτηματολόγιο αποτελείτο από 18 ερωτήσεις και συμπληρώθηκε από 935 πολίτες. Ακόμη, συμπληρώθηκαν 340 έντυπα ερωτηματολόγια με τυχαία δειγματοληψία. Συνεπώς, συμπληρώθηκαν συνολικά 1.275 ερωτηματολόγια (online και έντυπα).

Στην έρευνα συμμετείχαν όλες οι ηλικιακές ομάδες από τα 18 μέχρι πάνω από 65 χρονών και η αναλογία ανδρών-γυναικών ήταν 70%-30%. Το μορφωτικό επίπεδο των συμμετεχόντων ήταν αναλογικά υψηλότερο του μέσου όρου και συγκεκριμένα το 80% είχε ανώτερη και ανώτατη μόρφωση και το 20% μέχρι και Λύκειο.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δεν έχουν υποστεί καμία στατιστική ή άλλη στάθμιση.

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Τα ερωτήματα που τέθηκαν ήταν απλά και συγκεκριμένα:

Πρώτα-πρώτα, πόσο σημαντική κρίνουν ότι είναι η παρουσία του Δήμου στην καθημερινή τους ζωή.

Και μετά, αν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λάρισα και οι ίδιοι βελτιώθηκαν, έμειναν στάσιμα ή χειροτέρεψαν, τα τελευταία δύο χρόνια.

Στη συνέχεια απάντησαν στο ποιό πιστεύουν ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Λάρισας και στο πόσο ικανοποιημένοι είναι από την κατάσταση που επικρατεί σε διάφορα θέματα.

Μετά μετρήθηκε ο βαθμός ικανοποίησης των δημοτών από το έργο και τις δραστηριότητες της δημοτικής αρχής και του δημάρχου, ο βαθμός ενημέρωσης τους για τις αποφάσεις και τις συζητήσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και οι πηγές ενημέρωσης των δημοτών για τα θέματα του Δήμου.

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε η κ. Καραλαριώτου το συμπέρασμα από τις απαντήσεις συγκλίνουν στα εξής:

Όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη και οι πολίτες παραμένουν άλυτα ή επιδεινώνονται, με αποτέλεσμα οι Λαρισαίες και οι Λαρισαίοι να συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται.

Ο κ. Καλογιάννης, η ομάδα του  αποδεικνύονται καθημερινά κατώτεροι των συνθηκών.

Κανένα έργο! Μόνο λόγια και υποσχέσεις, μόνο δικαιολογίες και απόσειση ευθυνών. Αυτό ξέρουν να κάνουν.

Η ανεπάρκεια του κ. Καλογιάννη και της δημοτικής του αρχής είναι πια ορατή από όλους!

Η ανεπάρκεια είναι παντού.   Και πάνω από όλα πλήρη αδυναμία επίλυσης οποιουδήποτε προβλήματος. Δεν υπάρχει καμία πρόοδος σε κανένα θέμα”.

Για να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας που παρουσίασε σήμερα η κ. Καραλαριώτου πατήστε ΕΔΩ.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ