“TOUR DE LARISSA 2016”  KAI ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η Αντιδημαρχία Παιδείας και Νεολαίας   , Η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας , Το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας , και ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Πηνειός, σε συνεργασία με το Αθλητικό Τμήμα του Δήμου Λαρισαίων,  την Ακαδημία Ποδηλασίας του Δήμου

και την υποστήριξη της «Cyclinghellas» και του Power FM 93.2 και του BRUNO Cafe ,  διοργανώνουν στις 28 Μαϊου τον ποδηλατικό Γύρο της πόλης με την επωνυμία  «TOUR DE LARISSA » εμπνεόμενο από την γνωστή γαλλική αθλητική διοργάνωση  Tour de France.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι  αφενός η ανάδειξη  του θεσμού του «Tour de Larissa»  παράλληλα με την ενίσχυση της ποδηλατικής κουλτούρας, η ανάδειξη του ποδηλάτου και  η  προώθηση της ποδηλασίας σε όλες τις ηλικίες . Στόχος των διοργανωτών η  καθιέρωση της συγκεκριμένης δράσης ως θεσμού για την πόλη της Λάρισας.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 11:00 πμ στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας  και διαγράφοντας μια  διαδρομή σε όλο το κέντρο της πόλης ( Κύπρου – Βενιζελου -Φιλελλήνων – Μανωλάκη-Καλλιθεας-Αθηνάς-Θετιδος-Κυπρου-Μ.Αλεξάνφρου-Μανδηλαρα – Παπαναστασιου-Κεντρική Πλατεία ) .

Στο σημείο εκκίνησης και άφιξης θα γίνονται οι εγγραφές , η απόδοση των διακριτικών και η απονομή των βεβαιώσεων συμμετοχής

Όλοι οι παραπάνω φορείς επιδιώκουμε να καλλιεργήσουμε και να ενισχύσουμε την ποδηλατική κουλτούρα και συνείδηση των ανθρώπων, ώστε όλοι  μέσα από τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, να συσφίγγουν τις σχέσεις τους. Με κάθε ευκαιρία  και πρωτοβουλία εργαζόμαστε προς την εκπαίδευση των πολιτών στην κατεύθυνση της ασφαλούς μετακίνησής τους και στην  προώθηση της κουλτούρας της χρήσης ήπιων μέσων μετακίνησης στην πόλη.

Επιδιώκουμε θερμά να προωθήσουμε τα αθλητικά ιδεώδη, τον εθελοντισμό και την περιβαλλοντική συνείδηση.

Τη ίδια μέρα το απόγευμα στις 7.00μμ θα παρουσιαστεί ομιλία από την  Διατροφολόγο κ. Κατσογριδάκη Γεωργία στην αίθουσα του Γαλλικού Ινστιτούτου με τίτλο «Παιδική Διατροφή και Αθλητισμός».

Η συμμετοχή είναι δωρεάν .

Αιτήσεις συμμετοχών και εγγραφές στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας (τηλ 2410287508).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ