ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ ΓΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΜΗΝΙΑΣ

Η ώρα της αποτίμησης των ζημιών για δεκάδες αγρότες της περιοχής των Φαρσάλων, που είδαν τον κόπο τους να καταστρέφεται από τη θεομηνία του περασμένου Σαββάτου έφτασε, καθώς κλιμάκιο του ΕΛΓΑ με επικεφαλής το διευθυντή Μιχάλη Λιόντο, τον διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Παναγιώτη Καλφούντζο

και το δήμαρχο Φαρσάλων Άρη Καραχάλιο επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές συνομιλώντας με τους αγρότες για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με τις αποζημιώσεις.

Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Φαρσάλων ζήτησε την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ ήδη συγκροτήθηκε 3μερής επιτροπή μηχανικών για τον έλεγχο των κτηριακών υποδομών και την καταγραφή των ζημιών σε οικίες και επιχειρήσεις καθώς και αρμόδια επιτροπή πρόνοιας, η οποία αναμένεται να προβεί σε καταγραφή των κατεστραμμένων εξοπλισμών.

Την ίδια ώρα οι ανταποκριτές του ΕΛΓΑ προέβησαν σε αναγγελία ζημιών σε κάθε κοινότητα, με το διευθυντή του ΕΛΓΑ να επισημαίνει τη 15νθήμερη διορία (από την ημέρα του συμβάντος) που έχει ο κάθε αγρότης προκειμένου να υποβάλει δήλωση ζημιάς.

Ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν πως επί της διαδικασίας θα προκύψουν σημαντικά προβλήματα καθώς εργαζόμενοι του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Λάρισας έχουν προχωρήσει σε αποχή από το εκτιμητικό έργο αντιδρώντας έτσι στο ισχύον νομικό πλαίσιο, μετά και την ψήφιση του νομοσχεδίου για τους Συνεταιρισμούς.

ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ

Την ίδια ώρα σταγόνα στον ωκεανό των προβλημάτων δείχνει να αποτελεί ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων για την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ύψους 1.000 ευρώ στους πληγέντες από τη θεομηνία.

Η απόφαση πάρθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ την Τετάρτη, ενώ στόχος παραμένει να κηρυχθεί ως πληγείσα από πλημμύρα η περιοχή, με το θέμα να απασχολεί και τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ