ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΥΡΝΑΒΟΥ: Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΦΙΕΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ

Σκληρή ανακοίνωση για το θέμα των επισκέψεων του δημάρχου στο υπουργείο για το θέμα του παγετού, εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Τυρνάβου κάνοντας λόγο για φιέστες αλλά και για αποκλεισμό των συνδικαλιστικών οργάνων των αγροτών της περιοχής. Από την επίθεση δεν ξέφυγε ούτε και ο επικεφαλής της Δράσης Πολιτών για την επίσκεψη που πραγματοποίησε. 

Στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρονται τα παρακάτω:

“Το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου σε έκτακτη σύγκλισή του, την 10η Μαΐου 2016, με θέμα: «Ζημιές που προέκυψαν στην αγροτική παραγωγή της περιοχής του Δήμου Τυρνάβου από τον παγετό, της 25ης -26ης Μαρτίου 2016» ψήφισε ομόφωνα την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης που κατέληγε: να υπάρξει από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πολιτική λύση, για να ξεκινήσει η διαδικασία εκτιμήσεων και αποζημιώσεων, μέσω του ΕΛΓΑ.

Μάλιστα αποφασίστηκε, να γίνει συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό, στην οποία:

  • Να συμμετέχουν όλοι οι βουλευτές του νομού.
  • Να προσκληθούν, για να παρευρεθούν, όλοι οι φορείς των αγροτών της περιοχής (αγροτικοί σύλλογοι – συνεταιρισμοί).
  • Να γίνει συνεργασία με τον Δήμο Αγιάς και τους αντίστοιχους φορείς του.
  • Να δοθούν στον Υπουργό τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις των αγροτών, που περιλαμβάνονται στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πριν λίγες μέρες την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της «Δράσης Πολιτών» κ. Ροντούλης, μαζί με προέδρους συνεταιρισμών της περιοχής, έχοντας στόχο να κόψει πρώτος το νήμα, συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Γεωργικής Ανάπτυξης κ. Μπόλαρη όπου «σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, η συνάντηση έγινε σε ένα εγκάρδιο κλίμα και έβγαλε μάλλον θετικές ειδήσεις για τους αγρότες».

Τη Δευτέρα 23 Μαΐου ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Σαρχώσης, με εμπλουτισμένη τη σύνθεση της αντιπροσωπείας, σε σχέση με τον κ. Ροντούλη και με μόνο βουλευτή του νομού, τον κ. Παπαδόπουλο, του ΣΥΡΙΖΑ, άλλο αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο, συναντήθηκε με τον Υπουργό κ. Αποστόλου, απών ο κ. Μπόλαρης, όπου διαπιστώθηκε ότι «άνοιξε παράθυρο εξεύρεσης λύσης και θα αναζητηθεί κάθε διαθέσιμο εργαλείο, ώστε να καλυφθεί η απώλεια εισοδήματος είτε μέσω ΕΛΓΑ, είτε μέσω άλλων τρόπων.

O παραγωγός, που από το ξημέρωμα είναι στο χωράφι, βλέπει τα δένδρα και τα αμπέλια να έχουν υποστεί ζημιές από τον παγετό, τα έξοδά του να τρέχουν ιλιγγιωδώς και από την άλλη βλέπει τη Δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ να οργανώνει εκδηλώσεις – φιέστα, μια στο Δημαρχείο με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, μια στο Υπουργείο με τον αρμόδιο Υπουργό και τον κ. Σαρχώση να πλέει σε πελάγη ευτυχίας για την επιτυχία των εκδηλώσεων, με παραμερισμένους τους εκπροσώπους των αγροτικών συλλόγων της περιοχής.

Κύριε Δήμαρχε, τα ζητήματα του Δήμου δεν λύνονται μόνο στους τέσσερις τοίχους των γραφείων και των Υπουργείων.

Το μήνυμα το έδωσε το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου της 10ης Μαΐου 2016 και η συνάντηση της Ένωσης Αγροτικών Συλλόγων του Νομού Λάρισας με τον Υπουργό Γεωργικής Ανάπτυξης στις 24 Μαΐου.

«Πολιτική λύση άμεσα, για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες χορήγησης αποζημιώσεων μέσω ΕΛΓΑ».

Σε διαφορετική περίπτωση, πολλά νοικοκυριά, που δεν έχουν άλλο εισόδημα, θα έχουν πρόβλημα επιβίωσης.

Καλούμε τους αγρότες της περιοχής μας, να είναι σε εγρήγορση για τη διεκδίκηση:

  • Άμεσων αποτιμήσεων των ζημιών που υπέστησαν όλες οι καλλιέργειες από τον πρόσφατο παγετό στις 26 Μαρτίου 2016.
  • Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις που οφείλονται από τον ΕΛΓΑ στους αγρότες, από ζημιές μέσα στο 2015.
  • Να γίνει ο ΕΛΓΑ, δημόσιος κρατικός φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
  • Να γίνει αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να αποζημιώνει αγρότες και κτηνοτρόφους για όλα τα φυσικά φαινόμενα και τις νόσους στην παραγωγή αλλά και στο κεφάλαιο.
  • Να υπάρχουν δίκαιες και έγκαιρες αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ