ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ ΤΩΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΤΟ ΚΚΕ

Το Σάββατο 21/05 η επαρχία Φαρσάλων πλήγηκε από πρωτοφανή κακοκαιρία με αποτέλεσμα να υπάρξουν μεγάλες καταστροφές σε αγροτικές εκτάσεις και σε κατοικίες. Την Δευτέρα 23/05 το απόγευμα κλιμάκια του ΚΚΕ με επικεφαλής τον  βουλευτή του ΚΚΕ Ν.Μαγνησίας Στεργίου Κων/νο και της Λαϊκής Συσπείρωσης με τον Δημ. σύμβουλο Τασόκα Κων/νο

επισκέφθηκαν κατοικίες πλημμυροπαθών στην πόλη των Φαρσάλων οι οποίες είχαν υποστεί σημαντικές ζημιές, σε ορισμένες η καταστροφή ήταν ολοκληρωτική σε ότι αφορά τις οικιακές  και γενικότερα τις ηλεκτρικές συσκευές. Καταστράφηκαν έπιπλα, ρούχα και τα αυτοκίνητα τους.

Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο τραγική αν σκεφθεί κανείς πως όλα τα σπίτια φυσικά έχουν γεμίσει με λάσπη και χρειάζονται επειγόντως να καθαριστούν και να απολυμανθούν. Επίσης μεγάλος αριθμός επίπλων καταστράφηκε σε μια έκθεση επίπλων που πλημμύρισε. Αμέσως μετά το κλιμάκιο του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης επισκέφθηκε το χωριό Ανωχώρι το οποίο επίσης μέτρησε αρκετά πλημμυρισμένα σπίτια. Στην διαδρομή φαίνονταν οι καταστροφές στις καλλιέργειες σιτηρών και άλλων δημητριακών, όπως και στην καλλιέργεια βαμβακιού, που είναι στο ξεκίνημά της, να είναι ανυπολόγιστες.

Η οργή και η απελπισία των κατοίκων ξεχειλίζει όπως είναι φυσικό, καθώς βρέθηκαν κυριολεκτικά ανυπεράσπιστοι μπροστά σε αυτήν την θεομηνία. Στην πόλη των Φαρσάλων και όχι μόνο εκκρεμούν σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα, η πολιτική όμως που επιβάλει ο ¨Καλλικράτης¨ η πολιτική γενικά που ωφελεί τα μονοπώλια , που αντιτίθεται η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ,  και που υιοθετεί η παρούσα δημοτική αρχή, σαν αρχή της δεν έχει τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας αλλά τον καλλωπισμό των δημόσιων χώρων με την δημιουργία μεγαλύτερων πεζοδρομίων η την πολυδάπανη κατασκευή αγαλμάτων!

Ναι να γίνουν και αυτά αλλά όταν έχουν λυθεί τα καίρια , τα σημαντικά προβλήματα που αφορούν τους άνεργους, τους μεροκαματιάρηδες, τους συνταξιούχους τους αγρότες που βλέπουν την σοδειά τους να χάνεται και να βουλιάζουν στα χρέη. Οι λαϊκές οικογένειες βιώνουν έναν πραγματικό εφιάλτη μετά από αυτήν την δυσμενή εξέλιξη που έρχεται να προστεθεί στην ήδη προβληματική επιβίωση τους μέσα σε αυτή την λαίλαπα της αντιλαϊκής , αντιαγροτικής πολιτικής.

Η Λαϊκή Συσπείρωση απο την Κυριακή 22 Μαϊου πρότεινε να γίνει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο κάτι το οποίο έγινε δεκτό την Τρίτη  μετά απο επίσκεψη του δημοτικού της συμβούλου Τασόκα Κων/νο συνοδεία πλημμυροπαθών στην δημοτική αρχή.

Στις 24/05 ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης κατέθεσε ερώτηση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το τι μέτρα θα παρθούν ώστε

  • Να γίνει άμεσα εκτίμηση των ζημιών στο σύνολο των καλλιεργειών και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί για το 100% της ζημιάς.
  • Να δοθεί έκτακτη ενίσχυση στους πληγέντες προκειμένου να αντιμετωπίσουν την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ