ΧΡ. ΤΣΙΟΠΑΣ: Η ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

Η απάντηση του πρόεδρου της ΚΕΔΗΤ και αντιδημάρχου Τυρνάβου στην καταγγελία για την εκδίωξη παιδιών από το πολυδύναμο

Με αφορμή καταγγελλόμενο περιστατικό στο χώρο του πολυδύναμου θα ήθελα να ενημερώσω πως από την Τρίτη 24/5/2016 έως την Παρασκευή 27/5/2016 γίνονται εργασίες αποκατάστασης της περίφραξης των γηπέδων 5×5. Συνέπεια αυτού είναι εντός των γηπέδων να υπάρχουν ρολά από σήτες,  σίδερα και άλλα υλικά

polyd2(όπως φαίνεται στις σχετικές φωτογραφίες) που ο εργολάβος έχει αποθέσει για την συνέχιση των εργασιών.

Αυτός είναι ο πρώτος λόγος, που τα  παιδιά έπρεπε να προστατευθούν γιατί  ήταν πιθανόν να τραυματιστούν.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι τα παιδιά ήταν στο χώρο χωρίς την  επίβλεψη κανενός πολύ περισσότερο κάποιου υπαλλήλου και υπεύθυνου του Δήμου.

Ο τρίτος λόγος που έπρεπε να προστατευθούν είναι ότι εισήλθαν και θα εξέρχονταν  του χώρου ‘’πηδώντας’’ από τα κάγκελα της περίφραξης, με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται.

Ο τέταρτος λόγος είναι ότι ο αγωνιστικός χώρος των γηπέδων ήταν στεγνός άρα μη κατάλληλος για παιχνίδι γιατί εύκολα θα μπορούσε να τραυματιστεί κάποιο παιδί.

Ο πέμπτος λόγος είναι πως είχε ήδη σκοτεινιάσει δεν υπήρχε κατάλληλος φωτισμός με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους αθλούμενους.

Θα μπορούσα να αναφέρω και άλλους λόγους που η ασφάλεια των παιδιών ήταν σε κίνδυνο αλλά νομίζω ότι όταν ένας χώρος δεν είναι έτοιμος αυτομάτως καθίσταται επικίνδυνος για τους χρήστες.

Τώρα όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο εισήλθαν στο χώρο, το αν είχαν ζητήσει άδεια χρήσης του χώρου από το Δήμο ώστε ο Δήμος να φροντίσει να ετοιμάσει το χώρο και να τον υποστηρίξει με τη παρουσία κάποιου υπευθύνου, αυτό δεν είναι λεπτομέρεια που πρέπει να ξεπερνάμε.

Για τη Δημοτική Αρχή βασική προτεραιότητα είναι οι ποιοτικές και πάνω από όλα οι ασφαλείς παρεχόμενες υπηρεσίες. Για άλλους μπορεί να είναι απλά ο θόρυβος.

Τέλος, επισημαίνεται πως οι υπηρεσίες του πολυδύναμου θα παρέχονται στο σύνολό τους και με τον ενδεδειγμένο τρόπο από τις 15/6/2016 (κάτι που θα ανακοινωθεί επίσημα από την αρμόδια υπηρεσία) οπότε θα υπάρχει προσωπικό και οι χώροι θα είναι έτοιμοι να εξυπηρετήσουν τους πολίτες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ