ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΘΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ «ΤΟΠΙΟ-ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΕΚΤΗ» ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Παρουσία πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, στον εκθεσιακό χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα και σε συνεργασία με το Μουσείο Α. Κ. Δάμτσα του Δήμου Βόλου, η τελετή των εγκαινίων της έκθεσης με τίτλο «Το Τοπίο-μέσα από τη ματιά του συλλέκτη», που εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

EKTES2Σε σύντομη ομιλία της η αντιπρόεδρος του ΔΣ κ. Α. Ψάρρα-Περίφανου αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα των συνεργασιών αλλά και της εξωστρέφειας «για το πολιτιστικό γίγνεσθαι», ενώ σε σύντομο χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Ν. Καλτσάς εξέφρασε την πεποίθηση πως το πλούσιο και πολύπλευρο έργο της Δημοτικής Πινακοθήκης «θα έχει μέλλον και ακόμη πιο δυναμική συνέχεια».

Η βραδιά των εγκαινίων έκλεισε με μια υποβλητική performance χορού, εμπνευσμένη από τη θεματική της έκθεσης, με τίτλο «Ου-τοπία» από τη Ρούλα Καραφέρη, ενώ την ξενάγηση της έκθεσης πραγματοποίησε η επιμελήτριά της κ. Χρύσα Δραντάκη, Ιστορικός και Κοινωνιολόγος της Τέχνης, η οποία αναφέρθηκε στους δύο μεγάλους συλλέκτες-δωρητές, τον Γεώργιο Κατσίγρα και τον Αλέκο Δάμτσα, και τη σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ των συλλογών τους.

Η έκθεση «Το Τοπίο-μέσα από τη ματιά του συλλέκτη» θα διαρκέσει έως τις 5 Οκτωβρίου.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ