ΕΝ.ΠΟ.Λ.: ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ «ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ» ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Σε μια εποχή δύσκολη, που το μέλλον φαντάζει αβέβαιο και οι νέοι άνθρωποι βρίσκονται σε απόγνωση, η μόνη λύση είναι η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής με την αλληλεγγύη!

Αυτό το μήνυμα θέλησαν να περάσουν στους σπουδαστές, οι εθελοντές των Ενεργών Πολιτών Λάρισας, που βρέθηκαν στην καρδιά της νεολαίας της Λάρισας, στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, για να τους ενημερώσουν για τις δράσεις του κινήματος των Ενεργών Πολιτών.
Οι εθελοντές που είχαν την πρωτοβουλία γι αυτή τη δράση, είναι και οι ίδιοι σπουδαστές, κι έτσι γνωρίζουν τις ανησυχίες των συναδέλφων τους από πρώτο χέρι!

Η ενασχόληση με τον εθελοντισμό, πέρα από τη σημαντική προσφορά στον συνάνθρωπο, αποτελεί και την καλύτερη ψυχοθεραπεία ενάντια στην κατάθλιψη που προκαλεί η κρίση! Μέσα από τη συμμετοχή στις δράσεις των Ενεργών Πολιτών, οι νέοι μαθαίνουν να προσφέρουν χωρίς να περιμένουν υλικά ανταλλάγματα, να κοινωνικοποιούνται και να αποκτούν αυτοεκτίμηση, ιδιαίτερα  σε μια περίοδο που την έχουμε ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε!

Επίσης, αποκτούν οργανωτική ικανότητα, συνεργατικό πνεύμα, δημιουργική φαντασία, υπευθυνότητα, κοινωνική ευαισθησία, και άλλες αρετές που θα τους φανούν χρήσιμες στη ζωή τους! Το κίνημα των Εν.Πο.Λ. αποτελεί ένα σχολείο δημοκρατικής αγωγής, που προετοιμάζει τους νέους μας να γίνουν συνειδητοποιημένοι πολίτες, με όραμα για μια καλύτερη κοινωνία και με διάθεση να συμμετέχουν στη δημιουργία της!

Στο τραπεζάκι που στήθηκε με την άδεια του Προέδρου του Ιδρύματος κ. Γούλα στον κεντρικό διάδρομο του ΤΕΙ, οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους Ενεργούς Πολίτες και το έργο τους, και να λάβουν το ερέθισμα να συμμετέχουν κι αυτοί στο κοινό μας όραμα.
Η ανταπόκριση των σπουδαστών ήταν πολύ ενθαρρυντική και το εγχείρημα θα έχει και συνέχεια!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ