ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Με κεντρικούς ομιλητές το βουλευτή Λάρισας Μ. Χαρακόπουλο, το βουλευτή της Αρμενικής Εθνοσυνέλευσης και μέλος της Διακοινοβουλευτικής Συνόδου της Ορθοδοξίας, Αχογιάν Άραγκατς και τον ομότιμο καθηγητή του ΑΠΘ και πρόεδρο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων Γεώργιο Παρχαρίδη

OLYMPUS DIGITAL CAMERAπραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, στο Μέγαρο Δικηγόρων Λάρισας εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Στο πλαίσιο της κεντρικής εκδήλωσης που διοργανώθηκε από το Σύλλογο Ποντίων Λάρισας, το Σύλλογο Παλιννοστούντων Ποντίων Λάρισας και το Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών Λάρισας οι ομιλητές αναφέρθηκαν σε σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας που αφορά τη Γενοκτονία των Ποντίων, αλλά και τη Διεθνή της αναγνώριση.

«Η μαζική εξόντωση των Ποντίων δεν μπορεί παρά να είναι Γενοκτονία, ενώ τέτοιες εκδηλώσεις αποτελούν προσκύνημα στη μνήμη των θυμάτων και στόχος όλων μας παραμένει να μην επαναληφθούν τέτοιες στιγμές για κανένα λαό», υπογράμμισε σε σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ενώ χαιρέτισαν ακόμη ο αντιπρόεδρος του ΔΣΛ Τρ. Τσάτσαρος, ο αντιπεριφερειάρχης Αθ. Παιδής κ.ά.

Την εκδήλωση άνοιξε με απαγγελία ποιήματος και ποντιακά τραγούδια ο Σπ. Παπαδόπουλος και η Μικτή χορωδία Ποντιακών συλλόγων.

Το συντονισμό της συζήτησης είχε ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Λάρισας, κ. Χρήστος-Δημήτριος Τοπαλίδης, ενώ η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας και συνδιοργανώθηκε με τον Δήμο Λαρισαίων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ