ΜΕ ΔΙΓΛΩΣΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΠΑΙΝΟΥΣ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ (ΦΩΤΟ)

Με μια όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο θέατρο ΟΥΗΛ, η διεύθυνση, το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό, καθώς και εκατοντάδες παιδιά που διδάσκονται τη γαλλική γλώσσα στο Γαλλικό Ινστιτούτο, αποχαιρέτησαν τη σχολική χρονιά.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜε ένα ζεστό «ευχαριστώ» σε όλους η διευθύντρια του Ινστιτούτου Χρύσα Βουλγαράκη αναφέρθηκε στους στόχους και το έργο του, τονίζοντας ιδιαίτερα την άρρηκτη σχέση παιδείας και πολιτισμού, «μοντέλο» και άποψη που καθορίζει τη λειτουργία του Γαλλικού Ινστιτούτου, ανακοινώνοντας παράλληλα σειρά δράσεων, πρωτοβουλιών και συνεργασιών για το καλοκαίρι.

Αίσθηση προκάλεσε η ανακοίνωση της αναβολής της καθιερωμένης καλοκαιρινής εκδρομής στη Γαλλία για τον προσεχή Νοέμβριο, με τη διευθύντρια κ. Βουλγαράκη να επισημαίνει πως η απόφαση πάρθηκε κατόπιν σχετικής οδηγίας του αρμόδιου ελληνικού υπουργείου, προφανώς εξαιτίας των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων αλλά και της διεξαγωγής του EURO, ενώ την… παράσταση «έκλεψε» η δίγλωσση παρουσίαση του περίφημου «Μικρού Πρίγκιπα» του Εξιπερί, με την ανατρεπτική σκηνοθετική ματιά της θεατρολόγου Μ. Παπουτσή, που παρουσιάστηκε επί σκηνής από δεκάδες μαθητές του Γαλλικού Ινστιτούτου ενθουσιάζοντας τους παρευρισκόμενους.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ