ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΠΟΤΈ!

Η ακόλουθη κινεζική διαφήμιση απορρυπαντικού προκάλεσε κύματα αντιδράσεων αυτή την εβδομάδα:

Στη διαφήμιση βλέπουμε ένα μαύρο άνδρα ο οποίος, αφού ρίχνει μια σέξι μάτια σε μια Κινέζα, αυτή τον …χώνει σε ένα πλυντήριο ρούχων.

Μετά από λίγα λεπτά και ενώ ακούγονται οι κραυγές του, καθώς «πλένεται», η γυναίκα ανοίγει το πλυντήριο για να διαπιστώσει ότι ο μαύρος έχει ως εκ θαύματος μετατραπεί σε έναν ανοιχτόχρωμο Ασιάτη.

Η διαφήμιση έχει εκατομμύρια προβολές στο YouTube και αναφέρθηκαν σε αυτή πολλά ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένων των: The Independent, BBC, The Wall Street Journal, καθώς οι άνθρωποι προσπαθούσαν να συνειδητοποιήσουν πως επιτράπηκε η προβολή μιας τέτοιας διαφήμισης.

Μετά από τις πολλές αρνητικές αντιδράσεις στη διαφήμιση, η Shanghai Leishang Cosmetics – οι κατασκευαστές του απορρυπαντικού- εξέδωσαν την ακόλουθη δήλωση:

Εκφράζουμε τη λύπη μας που η διαφήμιση έχει προκαλέσει αντιπαράθεση, αλλά εμείς δεν θα αποφύγουμε την ευθύνη για το αμφιλεγόμενο περιεχόμενό της.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας, ωστόσο, αργότερα μίλησε στην κινεζική εφημερίδα The Global Times: “Εμείς δεν κάναμε τίποτα, πέρα από το να προωθήσουμε το προϊόν και ποτέ δεν είχαμε σκεφτεί το θέμα του ρατσισμού. Τα ξένα μέσα ενημέρωσης είναι πολύ ευαίσθητα σχετικά με τη διαφήμιση.”

Πολύ. Ευαίσθητα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ