ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΟ Μ. ΒΟΥΝΟ

Κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας αποτελούμενο από τον προϊστάμενο ΔΤΕ Σ. Διαμαντά, τον προϊστάμενο Δ-Π ΔΤΕ Κ. Αλεξόπουλο καιτην Ξ. Καρατζά επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές από τις έντονες βροχοπτώσεις στην ΤΚ του Μικρού Βουνού του Δήμου Κιλελέρ.

Ο δήμαρχος Θ. Νασιακόπουλος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Α. Βαρδακούλη, τον αντιδήμαρχο των ΔΕ Νίκαιας και Κραννώνα Χ. Τσιχίτα και τον πρόεδρο της ΤΚ του Μικρού Βουνού Ν. Αδαμούλη είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στο κλιμάκιο της Περιφέρειας το μέγεθος των πλημμυρικών φαινομένων αλλά και τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες των αγροτών στη συγκεκριμένη περιοχή. Διαπιστώθηκε δε ότι είναι αναγκαία η εκβάθυνση, η διαπλάτυνση και ο καθαρισμός του παραποτάμου του Ενιπέα ο οποίος ευθύνεται για τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στα κτήματα της κοινότητας.

Ο κ. Διαμαντάς διαβεβαίωσε το δήμαρχο ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας  θα μελετήσει το πρόβλημα και άμεσα θα προβεί σε ενέργειες για την οριστική επίλυση του. Η συνάντηση που έγινε ύστερα από πρωτοβουλία του δημάρχου, ο οποίος σημειωτέων είχε επισκεφθεί την κοινότητα του μικρού Βουνού την επόμενη της πλημμύρας και δήλωσε στον πρόεδρο και τους κατοίκους ότι θα πράξει ότι είναι δυνατόν για την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού έτσι ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα, έγινε σε άριστο κλίμα και σε πνεύμα συνεννόησης.

Ο Θ. Νασιακόπουλος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου και το κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών για το ουσιαστικό ενδιαφέρον που έδειξαν για την επίλυση του προβλήματος που ταλανίζει τους αγρότες στο Μικρό Βουνό.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ