«ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ» ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΑΠΟ 6 ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ

Πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων

«Κατασκήνωση στη Πόλη». Αυτός είναι ο τίτλος της πρωτοβουλίας του Δήμου Λαρισαίων που αφορά στην υλοποίηση προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και σκοπό τους είναι  η δημιουργική απασχόληση των παιδιών για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας, η σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου με ατομικές και οργανωμένες δραστηριότητες ή μέσα από οργανωμένες ομάδες εργαστηρίων, σε ένα περιβάλλον ευχάριστο και δημιουργικό.

Τα πρόγραμμα, που θα πραγματοποιηθεί σε 8 σημεία σε όλη την πόλη,  θα υλοποιείται από τις 8 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι και ως στόχο έχει τη δημιουργική απασχόληση παιδιών, που θα παραμείνουν στην πόλη  το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού, ενώ εκτιμάται ότι σε κάθε περίοδος θα ενταχθούν περίπου 300 παιδιά.

Το πρόγραμμα παρουσίασαν σε συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, οι αντιδήμαρχοι Αλ. Μπατζανούλης και Δημ. Δεληγιάννης, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΛ και δημοτικός σύμβουλος κ. Δημ. Μπαμπαλής και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αθλητισμού, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Στ. Μπαξεβάνου.

Όπως τόνισε ο κ. Καλογιάννης, το νέο πρόγραμμα υλοποιείται με τη συνεργασία υπηρεσιών του Δήμου με στόχο την στήριξη οικογενειών της πόλης, με προγράμματα εξωστρέφειας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις των αντιδημάρχων Αλ. Μπατζανούλη και Δημήτρη Δεληγιάννη, οι οποίοι υπογράμμισαν ότι οη προσπάθεια έχει να κάνει με την συνολική θεώρηση που έχει ο δήμος για τη στήριξη των παιδιών και των αδύναμων οικογενειών.

Όπως τονίστηκε, στο πρόγραμμα θα εργαστούν έμπειροι παιδαγωγοί διαφόρων ειδικοτήτων. ώστε να καλύπτεται μια ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων για τα παιδιά

Ειδικότερα, θα λειτουργήσουν τα εξής προγράμματα:

Αισθητικής Αγωγής

Αθλητικές Δραστηριότητες

Θεατρικό Παιχνίδι

Λογοτεχνία

Ζαχαροπλαστική

Σκάκι

Φυσικές Επιστήμες

Μουσική

Ελεύθερο-ψυχαγωγικό παιχνίδι

Εκδρομές πικ – νικ

Γνωρίζω την πόλη μου και την ιστορία της

Σε ποιους χώρους θα λειτουργήσουν:

Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Κωνσταντίνου (Ηρ. Πολυτεχνείου και 23ης Οκτωβρίου)

1ο Δημοτικό Σχολείο ( Πλάτωνος 32-Νέα Σμύρνη)

ΚΔΑΠ  (Γεωργιάδου 33-Αμπελόκηποι)

Πολιτιστικό Κέντρο «Ι.Κράγια» (Χατζημιχάλη 62- Φιλιππούπολη)

4ο Δημοτικό Σχολείο (Κουμουνδούρου 17-19 -Κέντρο)

44ο Δημοτικό Σχολείο (Αγίας Λαύρας 22-Ν.Πολιτεία)

1ο  Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης (Κουλουψούζη 25)

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Σ.ΖΙΑΖΙΑ (ΡΟΔΟΠΗΣ 48)

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος, θα πραγματοποιηθούν δράσεις και σε εξωτερικούς χώρους και δημοτικά πάρκα.

Περίοδος λειτουργίας:

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ  από 1/7/2016 έως 31/8/2016 και οι ώρες λειτουργίας τους θα     είναι από 8.00-2.30π.μ.

Που υποβάλλονται οι αιτήσεις

Οι αιτήσεις για τη συμμετοχή του παιδιού θα υποβάλλονται από 1 – 20 Ιουνίου και ώρες 08:30 π.μ. έως 13:00 μ.μ.  στα γραφεία της  Διεύθυνσης Αθλητισμού Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής,  Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α.

Δικαιολογητικά για κατάθεση αίτησης συμμετοχής τέκνου:

Έντυπη αίτηση

Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

Ιατρική βεβαίωση παιδιού

Εκκαθαριστικό

Βεβαίωση εργασίας μητέρας

Λοιπές βεβαιώσεις κοινωνικών κριτηρίων (π.χ. ΑΜΕΑ)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ