Γ. ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗΣ: ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ…

Το παρών στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για τη Γενοκτονία των Ποντίων που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός σύλλογος Καλλιθέας σε συνεργασία με την Ένωση Ποντίων Επαρχίας Ελασσόνας έδωσε ο βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης.

kats2Μέσα σε κλίμα συγκίνησης παρακολούθησε  την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στην πλατεία του χωριού.Σε δήλωση του για τα θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού ο Γιώργος Κατσιαντώνης αναφέρει:

“Είναι μια μέρα συγκίνησης και πένθους…

Περισσότερες από 353.000 ψυχές…χάθηκαν στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου..Πως μπορούμε να ξεχάσουμε;Οφείλουμε ως ελάχιστη τιμή στη μνήμη τους να διδάσκουμε την ιστορία στα παιδιά μας.

Να μη λησμονούμε το βίαιο ξεριζωμό τους…τα χιλιάδες θύματα…τα καραβάνια των προσφύγων να αναζητούν νέα πατρίδα.Θέλω να θυμόμαστε και να θυμούνται και οι επόμενες γενιές την μαρτυρική ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Να κρατάμε το καντήλι αναμμένο στο πέρασμα των χρόνων… Αλλωστε η Γενοκτονία των Ποντίων αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορικής διαδρομής των Ελλήνων και οι παραδόσεις τους κληρονομιά μας”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ