ΛΗΞΗ ΤΗΣ 8ΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝΤΟΥ ΤΕΙ

 

Τελετή λήξης της 8ης Φοιτητικής Εβδομάδας Αθλητικών & Πολιτιστικών Εκδηλώσεων την Παρασκευή 03 Ιουνίου 2016 και ώρα 20:20 στη  Κεντρική Πλατεία Λάρισας με την  συμμετοχή φοιτητών, του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Η Φοιτητική Εβδομάδα, το μεγαλύτερο φοιτητικό φεστιβάλ του T.E.I. Θεσσαλίας ξεκινά στις  05 Μαΐου 2016  και λήγει στις  3 Ιουνίου 2016

Το T.E.I. Θεσσαλίας, πάντα πρωτοπόρο, ανοίγει τις πόρτες του στην  κοινωνία και  παρουσιάζει τη δραστηριότητά του στο ευρύ κοινό, κάνοντας πλέον θεσμό την Φοιτητική Εβδομάδα.

Η Φοιτητική Εβδομάδα μόνο κατ’ όνομα είναι Εβδομάδα, καθώς εκτείνεται σε ένα ευρύ χρονικό διάστημα. Είναι ένα μεγάλο Φεστιβάλ που δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές μας να εκφραστούν και να δείξουν τη δημιουργικότητα, την πνευματικότητα και τον πολιτισμό, τόσο εντός όσο και εκτός της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Ο  θεσμός που πέρασε από διάφορες φάσεις,  είναι πια στο στάδιο της ενηλικίωσης. Μια ενηλικίωση όμως που θα τον κρατήσει για πάντα στη νεότητα, μιας  και είναι φτιαγμένο από φοιτητές αλλά  απευθύνεται σε όλη την κοινωνία ανεξαρτήτου ηλικίας.

Πέρυσι,  οι εκδηλώσεις  που πραγματοποιήθηκαν από τις 5/5/2015 έως τις 11/6/2015, με τη συμμετοχή πολλών φοιτητικών ομάδων, προσέφεραν διασκέδαση και χαρά τόσο στους συμμετέχοντες όσο και στους παρευρισκόμενους.,

Βασικοί πρωταγωνιστές σε όλη την προσπάθεια είναι φοιτητές των Σχολών  και των Τμημάτων του T.E.I. Θεσσαλίας. Χαρακτηριστική είναι η έντονη δραστηριότητα που αναπτύσσεται από τους φοιτητές μας, γεγονός που καταδεικνύει την διάθεσή τους για δημιουργία, για προσφορά, για διασκέδαση και ψυχαγωγία λειτουργώντας ως παράδειγμα προς μίμηση προς την λοιπή νεολαία.

Οι φοιτητές μας  χάρισαν ενάμιση μήνα πολιτισμού, δημιουργικότητας ,συλλογικότητας και συνεργασίας στο πλαίσιο πάντα της ευγενούς άμιλλας και ευγένειας.

H Φοιτητική Εβδομάδα στόχο έχει να αναδείξει τις φοιτητικές αναζητήσεις στον πολιτισμό, στην πολιτική, και στον αθλητισμό να ενθαρρύνει την έκφραση της ατομικής και συλλογικής δημιουργίας και να ενισχύσει τις ανθρώπινες σχέσεις και την κοινωνική αλληλεγγύη. Στο Τ.Ε.Ι.Θ. δραστηριοποιούνται σήμερα πολλές φοιτητικές ομάδες από όλα τα τμήματά του με ενδιαφέροντα στον αθλητισμό, στο θέατρο, στο χορό, στο εθελοντισμό, στη φωτογραφία, κ.τ.λ. Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και της πόλης και πραγματοποιούνται άλλοτε εντός και άλλοτε εκτός του ΤΕΙ/Θ., Η συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων και άλλους φορείς της τοπικής κοινωνίας είναι πάντα άριστη.

Τίποτα δεν θα γινόταν όμως πραγματικότητα χωρίς την αρωγή του  Γραφείου Φυσικής Αγωγής που λειτουργεί στο ΤΕΙ Θεσσαλίας που προτρέπει τους φοιτητές να εκφραστούν μέσα από αυτήν τη διοργάνωση. Βασική αρχή του Γραφείου Φυσικής άσκησης είναι ότι «όλοι έχουν ρόλο και θέση στην διοργάνωση και κανείς φοιτητής  δεν αποκλείεται» .

Το Γραφείο Φυσικής Αγωγής δε δημιουργεί γεγονότα, αλλά αντί αυτού, συντονίζει τα γεγονότα που δημιουργούν οι ίδιοι οι φοιτητές λαμβάνοντας τον χώρο που τους δίνει το εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

Η Φοιτητική Εβδομάδα είναι «ο καθρέφτης της πνευματικής ζωής των φοιτητών. Εξάλλου, ο  χώρος του ιδρύματος  δεν είναι μόνο χώρος εκπαίδευσης αλλά χώρος απόδοσης παιδείας».

Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε ηλικίες από 5 ετών και άνω.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

20:20 OμιλίαΚαθηγητή Παναγιώτη Γούλα Πρόεδρο ΤΕΙ.

20:25-20:30:Απολογισµός των Αθλητικών και Πολιτιστικών δραστηριοτήτων του ΤΕΙ/Θ. Μπούτλας Γεώργιος, Υπεύθυνος  Φυσική Αγωγής.

20:30-21:35:-ΕπίδειξηΖίουΖίτσου από φοιτητές και φοιτήτριες του ΤΕΙ/ Θ

20:35-21:40:-Επίδειξη Kickboxing από φοιτητές και φοιτήτριες του ΤΕΙ/Θ

21:40-21:45: Επίδειξη  Capoeira από φοιτητές και φοιτήτριες του ΤΕΙ/Θ

20:45-21:00:Παρουσίαση παραδοσιακώνχορώνΗπείρου και Θεσσαλίας από τη χορευτική ομάδα σπουδαστών του ΤΕΙ/Θ

1.Kαγγελάρι2.Ζαγορίσιο3.Νταλιάνα4.Ζαχαρούλα 5. Τσάμικος 6.Μπεράτι.

21:00-21:05:Παρουσίαση χορών  από τα παιδιά του νηπιαγωγείου του ΤΕΙ/Θ

21:05-21:18:Παρουσίαση παραδοσιακώνχορών του Πόντου από τη χορευτική ομάδα του συλλόγου Ποντίων φοιτητών ΤΕΙ/Θ. 1. Κοτσαρι,2.Tικ μονό τικ διπλό ,τικ τόγιας , τικ τρομαχτόν 3.Ούτσαι 4.Σαμσών 5.Λετσίνα  6.Τρίγωνα Ματσούκας 7.Τας.

21:18-21:30: Παρουσίαση παραδοσιακών χορών  Θράκης από τη χορευτική ομάδα φοιτητών του  ΤΕΙ/Θ1. Συρτός συγκαθιστός 2. Μπαιντούσκα 3.Ζωναράδικος 4. Μαντηλάτος

21:30-21:45:Παρουσίαση  παραδοσιακώνχορών  της  Κρήτης  από  τη χορευτική οµάδα του συλλόγου Κρητών φοιτητών ΤΕΙ/Θ1. Συρτός 2. Μαλεβιζιώτης  3. ΣιγανόΠεντοζάλι4.Ανωγιανός 5.Λαζώτης  6.Σούστα

21:45-21:55Παρουσίαση παραδοσιακώνχορώνΜακεδονίας από τη χορευτική ομάδα σπουδαστών του ΤΕΙ/Θ

1.Συρτός Μακεδονίας2.Ράικος 3.Λεβέντικος 4.Ζάραμο 5.Τρεχάτος.

21:55-22:00Χορογραφία :Σύγχρονου χορού

22:00-21:05Χορογραφία :Τango

22:05-22:10Χορογραφία : Zumba fitness

22:10-22:15Χορογραφία :Breakdance

22:15-22:20Χορογραφία :Latin-(Τσα-τσα-τσα (Cha-Cha-Cha)

22:20-22:25Χορογραφία :Oriental

22:25-22:30Χορογραφία :Rock ‘n Roll

Βράβευση φοιτητών/αθλητών στους ΔιατμηματικούςΑγώνες του ΤΕΙ/Θ

ΜΟΥΣΙΚΟΙ

Μάριος Σαρακατσιάνος      Λαούτο

Γιάννης  Μακρυγιάννης     Κρουστά

Θάνος  Ρούμπος                Βιολί

Κώστας    Κωστούλης        Κλαρίνο

Σταύρος Παπαδόπουλος    Ποντιακή Λύρα

Βασίλης Τερζάκης              Κρητική Λύρα

Αντώνης  Κυπριωτάκης     Λαούτο

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ