ΚΡΕΜΑΣΑΝ ΠΑΝΟ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ

Ένα μεγάλο πανό στο οποίο αναγράφονταν συνθήματα κατά των παπάδων , των ΜΚΟ και της υποκρισίας για τη στάση τους απέναντι στους μετανάστες ανάρτησαν άγνωστοι στην πρόσοψη του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου στο Βόλο.

 

Το πανό αναρτήθηκε πιθανότατα κατά τις βραδινές ώρες της Κυριακής και κάλυπτε μεγάλο μέρος της πρόσοψης του Ιερού Ναού και κυρίως της κεντρικής εισόδου.

Περίοικοι που είδαν το πανό το πρωί της Δευτέρας ενημέρωσαν την Πυροσβεστική και κλιμακοφόρο όχημα μετέβη περίπου στις 7 το πρωί στο Ναό και πυροσβέστες το κατέβασαν.

Πρωτότυπη διαμαρτυρία που στέλνει μηνύματα.

Σε ανάρτησή τους στο διαδίκτυο οι έχοντες την πρωτοβουλία για το πανό αναφέρουν τα εξής:

Από τη Χίο ως την Ειδομένη,

Κράτος παπάδες ΜΚΟ ντύνουν τους φράχτες με φιλανθρωπία

Η αλληλεγγύη με τις-ους μετανάστριες-ες ανοίγει περάσματα
Κάτω τα χέρια από τη Σανάα Τάλεμπ

Επαγγελματική φιλανθρωπία, εγκλεισμός, διαλογή, μπίζνες μεταξύ κράτους-εκκλησίας-μαφίας-αφεντικών, βίαιες απελάσεις και βασανισμοί είναι μερικά από τα παράγωγα του καθεστώτος εξαίρεσης που επιβάλλεται ως μορφή διαχείρισης σε μετανάστες-στριες από την κυριαρχία.

Τα σύνορα, οι  περιφράξεις και το στρατοαστυνομικό σύμπλεγμα συγκροτούν το πλαίσιο διαχείρισης σε λιμάνια, αεροδρόμια, κέντρα διαλογής και αποτελούν τον πυρήνα ύπαρξης και συντήρησης των σύγχρονων στρατοπέδων συγκέντρωσης .

Οι μετανάστες/τριες οριοθετούνται, αποκλείονται, ταξινομούνται και εισέρχονται στο περιθώριο της κοινωνικής ύπαρξης. Η αντιμεταναστευτική ρητορική, η ισλαμοφοβία και ο καμουφλαρισμένος  ελληνικός ρατσισμός επινοούν μεταναστευτικές “ροές” στα πλαίσια ενός λόγου ως απειλή για τη “δημόσια ασφάλεια” επιστρατεύοντας πολιτικές στρατιωτικοποίησης, επιτήρησης και ελέγχου.

Ξημερώματα Δευτέρας 30 Μάη επιλέξαμε να κρεμάσουμε ένα μεγάλο πανό που θα κάλυπτε την πρόσοψη της χριστιανικής μητρόπολης του Βόλου (εκκλησία αγ. Νικολάου) και ταυτόχρονα να αναδείξουμε το βρώμικο ρόλο που επιτελεί η εκκλησιαστική εξουσία στη διαχείριση μεταναστών/στριών, άλλοτε μέσα από ρητορικές μίσους και άλλοτε με τα υποκριτικά ιμάτια της φιλανθρωπίας.
Επιπλέον, με την κίνηση αυτή εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε έγκλειστες/ους και μη μετανάστες/στριες, ενώ παράλληλα υπενθυμίζουμε την περίπτωση της Σαναα Τάλεμπ, μετανάστριας-εργάτριας από το Μαρόκο που διώκεται εκδικητικά από το κράτος, επειδή αντιστάθηκε κατά την βίαιη απέλασή της από τους μπάτσους, η οποία δικάζεται την Τρίτη 31.05.

Η στήριξη του συγκεκριμένου αγώνα, πέρα από τη δικαίωση της Σαναα, σκοπεύει στη δημιουργία ρηγμάτων στο καθεστώς εξαίρεσης. Στο πρόσωπο της Σαναα αναγνωρίζουμε όλες τις μορφές εκμετάλλευσης αυτής της κοινωνίας, όντας φτωχή σε μια ταξικά διαστρωματωμένη κοινωνία, γυναίκα σε μια πατριαρχική-σεξιστική κοινωνία, μετανάστρια σε μια κοινωνία που σφύζει από ρατσισμό και μουσουλμάνα σε ένα ορθόδοξο – χριστιανικό κράτος.

Ενάντια σε κάθε μορφή διαχείρισης και εκμετάλλευσης της ανθρώπινης ζωής στηρίζουμε πολιτικά και ηθικά τους/τις  μετανάστες/τριες.
Η αλληλεγγύη μας  ξεκλειδώνει νέους ορίζοντες στους αγώνες με τους/τις μετανάστες/στριες και δημιουργεί νέες πολιτικές συνθέσεις.
Μαζί τους με αυτοοργάνωση και αλληλεγγύη δημιουργούμε δομές και κοινότητες αγώνα, μέχρι το γκρέμισμα κάθε φράχτη και κάθε στρατοπέδου συγκέντρωσης.

Η αλληλεγγύη ανοίγει περάσματα προς ένα κόσμο πέρα από φράχτες, σύνορα, έθνη και θρησκείες”.

φωτο: akroama.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ