ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΠΝΙΓΗΚΑΝ ΣΕ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΝΕΡΟΥ

Τις σορούς δύο παιδιών ανέσυρε ιδιώτης δύτης από δεξαμενή νερού στην Πέτρα Ολύμπου στην Πιερία. Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας το κέντρο επιχειρήσεων του σώματος ενημερώθηκε για τον εντοπισμό των δύο άψυχων κορμιών, που παραδόθηκαν στο ΕΚΑΒ για να πραγματοποιηθεί νεκροψία-νεκροτομή.

 

Τα παιδιά ήταν ανήλικοι πρόσφυγες από τον καταυλισμό που έχει στηθεί στο παλιό Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Πέτρας Ολύμπου. Πρόκειται για δύο αγοράκια ηλικίας 11 και 14 ετών.

Αστυνομικές πήγες αναφέρουν στο enikos.gr, πως οι ανήλικοι ήταν πρόσφυγες από το Ιράκ που φιλοξενούνταν στο παλιό Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της περιοχής. Το μεσημέρι μαζί με κάποιους ακόμη ανήλικους κατευθύνθηκαν προς τη μεγάλη δεξαμενή, η οποία είναι περιφραγμένη, για να κάνουν μπάνιο.

Εκεί σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, έκοψαν την περίφραξη με μια πένσα και μπήκαν στο χώρο της δεξαμενής, η οποία έχει πλάτος που ξεπερνά τα δύο μέτρα και βάθος περίπου οχτώ.

Κάτω από άγνωστες συνθήκες τα παιδιά δεν κατάφεραν να κολυμπήσουν με αποτέλεσμα να πνιγούν. Οι πρόσφυγες που βρίσκονται καταυλισμό έχουν βυθιστεί στο πένθος

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com