ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΡΟΣΗΜΟ ΚΑΙ ΚΑΡΦΙΑ…

Ουσιαστική ήταν η παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Τυρνάβου, Δ. Κουτσίνα, στη συζήτηση για τη συνθήκη ΤΤΙΠ που πραγματοποιήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του οργάνου.

Ο κ. Κουτσίνας επιχείρησε μία ουσιαστική προσέγγιση των συνεπειών της συνθήκες αναδεικνύοντας τους πραγματικούς σκοπούς αυτών που διαπραγματεύονται.

“Ο θεμελιώδης στόχος αυτής της συμφωνίας είναι η δημιουργία των κατάλληλων θεσμών που θα εξασφαλίζουν την ασυδοσία της αγοράς προς όφελος του κεφαλαίου και των πολυεθνικών. Ουσιαστικά επιδιώκουν τη διάλυση όλων των κοινωνικών δομών, της υγείας, της παιδείας, την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Προσπάθεια των διαπραγματευτών ήταν να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να επιτευχθεί συμφωνία με τη μικρότερη δυνατή δημοσιότητα.

Ακαδημαϊκές μελέτες αμφισβητούν ευθέως τα υποτιθέμενα  οικονομικά οφέλη και σημειώνουν ότι σε καμία χώρα όπου υπγράφηκαν τέτοιου είδους δεν υπήρξε αύξηση επενδύσεων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε καταστήσει σαφές ότι αν είχε την πλειοψηφία στη Βουλή δεν θα ψήφιζε ποτέ μια τέτοια συμφωνία.Ελπίζω και εύχομαι αυτή η υπόσχεση να μην έχει την τύχη που είχαν οι υποσχέσεις για σκίσιμο των μνημονίων”, σημείωσε χαρακτηριστικά ρίχνοντας και το καρφί του…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ