Γ. ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΔΗΜΑΓΩΓΟΙ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

Παρουσιάστηκε στη Λάρισα το βιβλίο του Λαρισαίου δημοσιογράφου της “Καθημερινής”

“Εφτά ολόκληρα χρόνια άρνησης της πραγματικότητας, τυφλής δημαγωγίας και μοιραίων πολιτικών επιλογών μας οδήγησαν στην κρίση και ένα βήμα από την έξοδό μας από την Ευρώπη”, περιγράφει μιλώντας για το βιβλίο του με τίτλο «Από το Μεγάλο Πάρτι στη Χρεοκοπία, 1980-2015: Δημαγωγία και μοιραίες επιλογές», ο Λαρισαίος δημοσιογράφος Γιάννης Παπαδογιάννης,

OLYMPUS DIGITAL CAMERAπου βρέθηκε τη Δευτέρα στη Λάρισα και στο θέατρο ΟΥΗΛ, στο πλαίσιο εκδήλωσης για την παρουσίασή του.

«Ποιός έχει το δικαίωμα να πιστεύει πως το κράτος μπορεί να κοπεί και να ραφτεί στα μέτρα του;», αναρωτήθηκε απευθυνόμενος σε ένα πυκνό ακροατήριο ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα Αθ. Βακάλης, ο οποίος υποστήριξε με θέρμη πως «παρά τα Ζάππεια του Σαμαρά η επιλογή Στουρνάρα δημιούργησε συνθήκες ανάκαμψης», ενώ δεν δίστασε να επισημάνει πως «από τον Ιανουάριο του 2015 και μετά οι εξελίξεις δεν μπορούν να καταγραφούν δημοσιογραφικά, καθώς κρίνονται απαραίτητες γνώσεις ψυχιατρικής»!!

Στο πλαίσιο της παρουσίασης μίλησαν ακόμη ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης και ο δημοσιογράφος Αντρέας Γιουρμετάκης, περιγράφοντας την ανάγκη ενδυνάμωσης των θεσμών και προώθησης πολιτικού λόγου που θα σταθεί «ανάχωμα» στη δημαγωγία και το λαϊκισμό.

Η παρουσίαση του βιβλίου διοργανώθηκε από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος και το βιβλιοπωλείο «Επιλογές», σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ