ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΥΨΟΥΣ 2,5 ΕΚ. € ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ

Ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας για ένταξη έργων στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. Κατόπιν συνεργασίας του νέου διοικητή με τους  τομεάρχες και τον πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου, προτάθηκαν για να ενταχθούν τα παρακάτω έργα, με στόχο να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες της Θεσσαλίας.

Τα κριτήρια που τέθηκαν για τις επενδύσεις ήταν η μέγιστη δυνατή ωφελιμότητα για το σύνολο της λειτουργίας του Νοσοκομείου, την κάλυψη όσο γίνεται μεγαλύτερου πληθυσμού της Θεσσαλίας, την μεγιστοποίηση της σχέσης κόστους/οφέλους, η επιλεξιμότητα από το Χάρτη Υγείας και η ωριμότητα του έργου ώστε να υλοποιηθούν έγκαιρα τα προγραμματισμένα έργα.

Με εισήγηση του διοικητή κ. Νάνου προς το Δ.Σ. Νοσοκομείου προτάθηκαν έργα προμήθειας εξοπλισμού θα αφορούν τους εξής βασικούς άξονες λειτουργίας του:

  1. Εξοπλισμός για τα χειρουργεία του Νοσοκομείου, με γνώμονα ότι η λειτουργία αυτών επηρεάζει μεγάλο αριθμό κλινικών και καλύπτει το σύνολο των ειδικοτήτων του Χειρουργικού Τομέα.
  2. Εξοπλισμός για το αναισθησιολογικό τμήμα, δεδομένου ότι το οποίο έχει άμεση επίδραση στη λειτουργία των χειρουργείων.
  3. Εξοπλισμός για τη Μονάδα Στεφανιαίας Νόσου, η οποία είναι η μοναδική στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, καθώς και για την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
  4. Εξοπλισμός για την αναβάθμιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου και
  5. Εξοπλισμός για το Εργαστήριο Ακτινολογίας – Ιατρικής Απεικόνισης το οποίο υποστηρίζει το σύνολο των κλινικών και μονάδων.

Ο προϋπολογισμός των προτεινόμενων έργων ανέρχεται στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα αιτήματα ήταν σαφώς πολλαπλάσια.

Τα έργα εγκρίθηκαν ομόφωνα και η απόφαση του ΔΣ διαβιβάστηκε στην 5η ΥΠΕ για τελική αξιολόγηση και έγκριση.

Για την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ 2014-2020 θα συσταθεί κοινή ομάδα διαχείρισης από στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών των νοσοκομείων της Λάρισας, με συντονιστή τον κοινό διοικητή.

Τέλος, ο κ. Νάνος έκανε ειδική αναφορά στην προσφορά των διευθυντών ιατρικής Υπηρεσίας του κ. Ιωάννη Φεζουλίδη και του κ. Απόστολου  Κομνού, οι οποίοι  άσκησαν με επιτυχία καθήκοντα διοικητή στα δύο νοσοκομεία και τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ