ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΕΙ ΜΕΤΩΠΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Ανακοίνωση – πρόταση της οργάνωσης Λάρισας της Λαϊκής Ενότητας

Ξεκίνησαν ήδη από 1η Ιούνη κατασχέσεις και πλειστηριασμοί εξπρές σε ακίνητα ΚΑΙ σπίτια που χρησιμοποιούνται ως πρώτη κατοικία, σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων οφειλετών «κόκκινων» δανείων αλλά και πολιτών που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Τιμή εκκίνησης θα είναι όχι οι υψηλές αντικειμενικές αξίες αλλά η εξευτελιστική εμπορική αξία του ακινήτου, η οποία θα προσδιορίζεται,  με ευθύνη του αρμόδιου δικαστικού επιμελητή, από πιστοποιημένο στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμητή, που μπορεί να είναι φυσικό ή νομικό πρόσωπο.

Έτσι, δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων τους θα βρεθούν στο δρόμο, θυσία στον Μολώχτου 3ου μνημονίου, για την εξυπηρέτηση ενός παράνομου και μη βιώσιμου χρέους που δεν πρέπει να πληρωθεί.
Σ’ αυτές τις εξαιρετικά κρίσιμες συνθήκες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με πλήρη συνείδηση, στερεί από χιλιάδες οικογένειες, που επλήγησαν από τη μνημονιακή λεηλασία, την πρώτη τους κατοικία ή την ακίνητη περιουσία τους, για να τη χαρίσει στις τράπεζες και στα κοράκια.

Όμως το δικαίωμα στην κατοικία προστατεύεται συνταγματικά.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας ξεσπιτώσει και να μας πετάξει στο δρόμο. Δεν θα παζαρέψουμε την κατοικία μας, απαραίτητο όρο αξιοπρεπούς διαβίωσης στις σημερινές συνθήκες, όπου τα εισοδήματα εκατομμυρίων ανθρώπων δεν επαρκούν για την κάλυψη στοιχειωδών βιοτικών αναγκών.

ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ  ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΑΜΕΣΑ.
Στις δυνάμεις της Αριστεράς που αντιπαλεύουν την νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης, σε σωματεία, οργανώσεις, φορείς, συλλογικότητες, επιστημονικούς συλλόγους, δομές αλληλεγγύης, σε όλους όσους κινδυνεύουν από τις δολοφονικές αυτές ρυθμίσεις, ώστε να δράσουμε από κοινού για να προστατεύσουμε την λαϊκή κατοικία και να ματαιώσουμε κάθε πλειστηριασμό.

Η Λαϊκή Ενότητα θα είναι στην πρώτη γραμμή, θα συνεχίσει να παίρνει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση και θα στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις  δράσεις αποτροπής αυτών των πλειστηριασμών της  ντροπής.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ