ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΕΚΑΝΑΝ “LIKE” ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Ν. ΜΑΥΡΟΥΔΗ!

«Το facebook είναι για αυτόν ένα πραγματικό βήμα έκφρασης και όχι ένας τοίχος ανούσιας ματαιοδοξίας (αν μπορεί ποτέ η ματαιοδοξία να έχει ουσία). Γιατί έχει πραγματικά πολλά να πει. Να πάρει θέση, να αναρωτηθεί, να προβληματιστεί, να αμφισβητήσει ακόμη και πρώτα απ’ όλα τον ίδιο του τον εαυτό.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAΔημόσια, όπως οφείλει ένας πραγματικός άνθρωπος πνεύματος, την ώρα που η σκέψη του απλώνεται σύντομα και διακριτικά, αλλά πάντα ουσιαστικά σε χίλια δυο θέματα, που αφορούν στην καθημερινότητά μας. Θέματα επικαιρότητας από την Ελλάδα και τον κόσμο, αλλά και μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που στοιχειώνουν τη ζωή όχι μόνο των Ελλήνων, αλλά των πολιτών σε κάθε γωνιά του πλανήτη, με την πένα του να σχολιάζει από τις παρελάσεις πίσω από τα κάγκελα, μέχρι τη Χ.Α και το Ρουβά»!!

Αυτά τονίστηκαν μεταξύ άλλων την Τετάρτη στην αίθουσα του ΔΩΛ, από τη θεατρολόγο Μαρία Παπουτσή, στο πλαίσιο εκδήλωσης παρουσίασης του νέου βιβλίου του Νότη Μαυρουδή με τίτλο”Book Face Σχολιάζοντας τα πέριξ”.

Παρουσία του συγγραφέα, που εμφανώς «κολακευμένος και αμήχανος», αναφέρθηκε στο σπουδαίο ρόλο των χορωδιών,  για το έργο του μίλησε  ο μουσικός Σπ. Καβαλιεράτος , ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στο κομμάτι που αφορά στα σχόλια του συγγραφέα για τη μουσική, υπογραμμίζοντας με έμφαση πως «την ώρα που πάψαμε να ακούμε συνειδητά, ο Νότης Μαυρουδής στέκεται μπροστά στο γεγονός και αναρωτιέται», ενώ την εκδήλωση πλαισίωσε η χορωδία του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας υπό τη διεύθυνση της μουσικού του Σχολείου A. Αργυροπούλου και σολίστ την Έρρικα Πατρικίου, με τους παρευρισκόμενους να απολαμβάνουν και την κιθαριστική δεινότητα του Ν. Μαυρουδή.

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη σπουδαιότητα των χορωδιών και στη φωνητική επαφή που γαλούχησε έναν ολόκληρο λαό ο Ν. Μαυρουδής τόνισε «πως κάποτε οι ΔΕΚΟ εκτός από συνδικαλιστές διέθεταν και χορωδίες, ενώ τα σχολεία που διαθέτουν χορωδίες πράττουν ηρωισμό και κοινωφελές έργο».

Σ.Σ. Τιμώντας το μουσικό και συγγραφέα Νότη Μαυρουδή, τους ομιλητές και τα παιδιά του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, η σελίδα σας μεταφέρει το κλίμα μιας εκδήλωσης που αν και υπό την αιγίδα της αντιδημαρχίας Πολιτισμού, είχε πολύ… παρασκήνιο από την πλευρά των διοργανωτών της!

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ