ΚΟΝΤΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΞΕΝΩΝΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Αφορμή για αντιπαραθέσεις στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, στάθηκε η συζήτηση για τη φύλαξη δομών του Δήμου Λαρισαίων από ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι, καθώς το «πάγωμα» των προσλήψεων και οι αυξημένες ανάγκες του δήμου σε προσωπικό οδήγησαν αναπόφευκτα και στη διερεύνηση εναλλακτικών λύσεων προκειμένου να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα.

Τη χρηματοδότηση του έργου για τη δημιουργία του ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών από το ΕΣΠΑ, μετά τις πιέσεις του Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού αλλά και της τότε αντιπεριφερειάρχη Ρένας Καραλαριώτου, έσπευσε να υπενθυμίσει ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Γεωργάκης, με τον επικεφαλής της παράταξης «Νέα Λάρισα» Ντίνο Διαμάντο να ζητά νέα στοιχεία «προκείμενου να μάθουν οι πολίτες που θα δοθούν τα 55 χιλιάρικα για τη φύλαξη».

Απτόητος ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης υπεραμύνθηκε των επιλογών της δημοτικής αρχής, ξεκαθαρίζοντας προς πάσα κατεύθυνση πως δεν θα αφήσει τον ξενώνα αλλά και άλλες δομές και χώρους του δήμου, όπως το Αισθητικό Άλσος, έρμαια στις διαθέσεις κανενός.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να διαφυλάξουμε έργα και δομές που φτιάχτηκαν για τον πολίτη», κατέληξε ο δήμαρχος, σε ένα έργο που μάλλον θα’ χει και συνέχεια.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ