ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ/ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ!

Άμεση ήταν η αντίδραση του σωματείου καθαριστών καθαριστριών του νομού, τόσο με παρέμβασή του κατά την επίσκεψη του αρμόδιου υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού στη Λάρισα, όπου και ζητήθηκε η αποχώρηση των εργολαβικών εταιρειών από τα νοσοκομεία και η εξασφάλιση πλήρους και σταθερής εργασίας για όλους,

όσο και με την  έκδοση σχετικής ανακοίνωσης αναφορικά με το επεισόδιο που δημιουργήθηκε με το νέο διοικητή των νοσοκομείων Π. Νάνο, που ζήτησε την απομάκρυνσή τους από το χώρο έξω από το διοικητήριο του ΓΝΛ, όπου και πραγματοποιήθηκε σχετική διαμαρτυρία.

«Όταν ο διοικητής του νοσοκομείου κάνει πλάτες με αυτό τον τρόπο σε ιδιωτικές εταιρείες εις βάρος των εργαζομένων, πώς να μην αποθρασυνθούν οι εργολάβοι», σχολίασε στο paidis.com ο πρόεδρος του σωματείου Χρήστος Καλούσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Με το σύνθημα «πλήρη σταθερή εργασία, έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία» το κλαδικό σωματείο καθαριστών καθαριστριών Ν. Λάρισας πραγματοποίησε παρέμβαση διαμαρτυρίας στον υπουργό υγειάς Α. Ξανθό ζητώντας:  Να φύγουν τώρα από τα δημόσια νοσοκομεία οι εργολαβικές εταιρίες που έχουν αναλάβει την  καθαριότητα, την φύλαξη και τη σίτιση  και να προσληφθεί όλο το προσωπικό από το κράτος με πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Το σωματείο απαίτησε επίσης να επαναπροσληφθούν άμεσα και οι  εργαζόμενοι που έχουν απολυθεί από τις εργολαβικές εταιρίες επειδή αγωνίστηκαν για την διεκδίκηση στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων τους.

Εκφράσαμε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου την αντίθεση μας με τις προωθούμενες αλλαγές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, που επιχειρεί να μετατρέψει τους εργαζόμενους σε εργολάβους με ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου διάρκειας μέχρι το 2017, κρατώντας τους  σε πολιτική ομηρία. Ενώ βάζοντας όρους,  κριτήρια και προϋποθέσεις δεν διασφαλίζει την συνέχιση της εργασίας των μέχρι τώρα εργαζομένων.

Τέλος το σωματείο καταγγέλλει την αυταρχική  συμπεριφορά του νέου διοικητή των νοσοκομείων Π. Νάνο, που ενοχλημένος από την διαμαρτυρία  των εργαζομένων ζήτησε και έδωσε εντολή στις υπηρεσίες φύλαξης-ασφάλειας του νοσοκομείου να απομακρύνουν τις καθαρίστριες.

Αυτές οι πρακτικές των κυβερνητικών στελεχών που επιχειρούν να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, έχουν αποθρασύνει τις μεγαλοεργολαβικές εταιρίες που μετατρέπουν τη ζωή των εργαζομένων σε κόλαση. Δηλώνουμε στα κυβερνητικά στελέχη ότι δεν τρομοκρατούμαστε, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για το δικαίωμα μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

Καλούμε τους συναδέλφους του κλάδου να πάρουν μέρος στην έκτακτή γενική συνέλευση του σωματείου το Σάββατο 4 Ιουνίου και ώρα 7:30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.”

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ