ΕΛ.ΑΣ: ΤΡΙΤΗ ΓΕΝΙΑ “ΠΥΡΗΝΩΝ” ΠΙΣΩ ΑΠ’ ΤΟ ΔΕΜΑ – ΒΟΜΒΑ

Την τρίτη γενιά της οργάνωσης “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”, βλέπουν οι αστυνομικοί πίσω απ’ την αποστολή του βιβλίου – βόμβα στο σπίτι της δικαστικού στον Χολαργό. 

“Η συνδεσμολογία του βιβλίου ήταν παρόμοια με εκείνη του Α.Τ. Ιτέας, με διαφορετικά υλικά, και εκρηκτική ύλη μικρότερης ισχύος. Η ενδεχόμενη έκρηξη θα είχε θανατηφόρο αποτέλεσμα ή το λιγότερο σοβαρό τραυματισμό”, δηλώνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ..

Από καθαρή τύχη η δικαστικός δεν άνοιξε το βιβλίο διαστάσεων Α4, που περιείχε τα έξι αυτοσχέδια μασούρια εκρηκτικής ύλης, βίδες, μπουλόνια, ξυραφάκια, δύο μπαταρίες και έναν αυτοσχέδιο πυροκροτητή (ηλεκτρική αντίσταση ή κοινός πυροκροτητής που είχε μετατραπεί σε ηλεκτρικό).

Στο βιβλίο-βόμβα υπήρχαν δύο διακόπτες πυροδότησης on-off, η οποία θα γινόταν με το άνοιγμα του βιβλίου που θα απελευθέρωνε το έλασμα-«μανταλάκι», το οποίο θα ολοκλήρωνε το ηλεκτρικό κύκλωμα για να ακολουθήσει η έκρηξη.

Η στοχοποίησή της, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., προέρχεται από την επαγγελματική της δραστηριότητα σε υποθέσεις που αφορούσαν κατηγορουμένους για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», το καλοκαίρι του 2015.

Το βιβλίο-βόμβα με παραλήπτρια την δικαστικό έχει πολλές ομοιότητες με εκείνο που είχε φθάσει στον διοικητή του Α.Τ. Ιτέας στις 29 Απριλίου 2014. Μετά την εξουδετέρωσή εκείνου του «βιβλίου», τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής διαπίστωσαν την ταυτοποίηση γενετικού υλικού με αυτό του «Μανώλη της 17Ν», Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος λίγους μήνες νωρίτερα δεν επέστρεψε στις φυλακές από άδεια που είχε λάβει. Υπήρχε και αποτύπωμα του «Ιάσονα», ο οποίος είχε συλληφθεί στις αρχές 2015, στον πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων για εκείνους που συμμετείχαν στο σχέδιο «Γοργοπόταμος». Οι αστυνομικοί δεν είχαν δημοσιοποιήσει αυτό το εύρημα. Λίγο αργότερα ήρθε προκήρυξη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» που αναλάμβανε την ευθύνη.

Σημειώνεται ότι παρόμοιο ήταν το πακέτο-βόμβα, που στις 24 Ιουνίου 2010 σκότωσε τον Αστυνομικό Διευθυντή Γιώργο Βασιλάκη, υπασπιστή του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Σε αυτή την βόμβα είχε εντοπιστεί αποτύπωμα του Βασίλη Παλαιοκώστα.

nooz.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ