Η Ε.Λ.Μ.Ε. Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ

Ανακοίνωση – απάντηση στην εκπαιδευτικό Βάσω Κόκκα

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας θα ήθελε να ευχαριστήσει τη συνάδελφο,  Βάσω Κόκκα, για την επίσκεψή της  στα γραφεία της Ε.Λ.Μ.Ε., μετά από μακροχρόνια απουσία (δηλαδή από τότε που ήταν μέλος του Δ.Σ., 2 χρόνια πριν) έστω και κρυφά, τις ημέρες των διακοπών του Πάσχα, εξ’ ου και η φωτογραφία,  για να δείξει το έμπρακτο ενδιαφέρον της (!) για το υλικό που υπήρχε στα γραφεία,

αποτέλεσμα της τρίμηνης  προσπάθειας της πλειοψηφίας του Δ.Σ. να το συγκεντρώσει από τα σχολεία, να το μεταφέρει στα γραφεία και να το διανείμει στους καταυλισμούς.

Η προσφορά ήταν απλόχερη και ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές  και τους πολίτες του νομού μας γι’ αυτό.

Αν η συνάδελφος ερχόταν στις τακτικές συνεδριάσεις του Δ.Σ. (κάθε Τρίτη 8:30μ.μ. στα γραφεία της Ε.Λ.Μ.Ε. Ν. Λάρισας) θα γνώριζε ότι από τις 29/3/16 η απόφαση του Δ.Σ. ήταν να ανταποκριθεί στο κάλεσμα  της Περιφέρειας Θεσσαλίας για συλλογή υλικού για τους πρόσφυγες  και στις 06/04/16 να διαθέσει 2 φορτηγά με είδη ένδυσης, όπως και στην πρόσκληση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Λαρισαίων για τρόφιμα και είδη  υγιεινής για τους πρόσφυγες,  εξ’ ου και η διάθεσή τους 27/4 και 5/5. Επίσης ανταποκρίθηκε και στο συνεχόμενο κάλεσμα του  Ερυθρού Σταυρού στο οποίο διέθεσε  το ιατρικό και φαρμακευτικό υλικό που συγκεντρώθηκε.

Όσο υπήρχε υλικό που κάλυπτε το σύνολο των προσφύγων η Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας με τη βοήθεια συναδέλφων μαθητών και πολιτών, διένειμε το υλικό. Όταν πλέον οι ποσότητες του υλικού μειώθηκαν και δεν επαρκούσαν για το σύνολο του καταυλισμού, τότε αποφασίστηκε να δοθούν στους παραπάνω φορείς, έτσι ώστε και με τη βοήθεια άλλων εθελοντών να συγκεντρωθούν επαρκείς ποσότητες για όλους και όχι για ορισμένους, όπως και έγινε.

ΥΓ1: «Η μεγάλη ποσότητα τροφίμων που ακόμη και τώρα μένει αναξιοποίητη στα γραφεία της ΕΛΜΕ και κινδυνεύει  να αχρηστευθεί» , σύμφωνα με την καταγγέλλουσα και όπως παρουσιάζεται και από τη φωτογραφία της (άναρχα τοποθετημένες σακούλες και κουτιά για τη φωτογράφηση στημένες) δεν είναι τίποτε άλλο, παρά λιγοστά είδη  ρουχισμού, χαρτιά υγείας, χαρτοπετσέτες, είδη υγιεινής (σαμπουάν, σαπουνάκια) χωρίς ημερομηνία λήξης και χυμοί με μακρά ημερομηνία λήξης, τα οποία έχουν ήδη διατεθεί και αυτά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

ΥΓ2. Υπενθυμίζουμε στη συνάδελφο όπως και στους συναδέλφους τους οποίους «εκπροσωπεί»   πως το κρίσιμο ζήτημα είναι η αλληλεγγύη σε αυτούς που έχουν ανάγκη και όχι η περιχαράκωση στο όνομα μιας ιδιότυπης «αυτοτελούς δράσης της Ένωσης».  Αντίθετα, ως Ένωση πάντα προσπαθούσαμε να υπάρχει κοινή δράση με άλλα σωματεία και φορείς για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς, αλλά και όλη την κοινωνία.

Επιβάλλεται λοιπόν, η συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος για την επίτευξη οργανωμένης και αποτελεσματικής βοήθειας προς τους σκληρά δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας.

Εξάλλου, η προσφορά βοήθειας δεν νοιάζεται για τις “ετικέτες”. Πίσω από  κάθε φορέα  και Ένωση υπάρχουν οι καρδιές και οι ψυχές των εθελοντών, που παραμερίζοντας τη μικροπολιτική μιζέρια με ενσυναίσθηση και αλληλεγγύη  συμπληρώνουν το κενό που αφήνει στις καρδιές των ανθρώπων ο διωγμός και ο ξεριζωμός.

Η Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας δεν περιορίστηκε μόνο στη συγκέντρωση υλικού, αλλά οργάνωσε ημέρες δημιουργικής έκφρασης των μικρών προσφυγόπουλων και εξέθεσε τα έργα ζωγραφικής τους, στην κοινωνία της Λάρισας, δημιουργώντας έτσι, μέσω της παιδικής τέχνης, ένα δίαυλο επικοινωνίας  ανάμεσα στην τοπική κοινωνία και στους βασανισμένους από την προσφυγιά συνανθρώπους μας.

Οι παραπάνω αποφάσεις της πλειοψηφίας του Δ.Σ. είχαν ένα και μοναδικό σκοπό.

Την αρωγή με οποιοδήποτε τρόπο προς τους πρόσφυγες.

ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ Η ΜΙΖΕΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ ΤΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ, ΑΜΑΥΡΩΝΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ