ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΤΙΣ ΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Στο παλιό Λατόμι θα πραγματοποιηθεί η 2η συνάντηση φιλαρμονικών στις 17 Ιουνίου

Προσπάθεια να συγκεντρώσει όλο το υλικό που της ανήκει (μουσικά όργανα και στολές) το οποίο δεν έχουν παραδώσει κάποιοι εκτελεστές ενεργοί ή μη ξεκίνησε η φιλαρμονική του δήμου Τυρνάβου θέλοντας με αυτό τον τρόπο να εξασφαλίσει τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη συνέχιση της λειτουργίας της.

Σε ανακοίνωση των υπεύθυνων της Φιλαρμονικής αναφέρονται τα εξής:

“Εκ μέρους του καλλιτεχνικού διευθυντή και μαέστρου της Φιλαρμονικής ορχήστρας Δήμου Τυρνάβου Θέμη Σαμαντζή  αλλά και του συλλόγου εκτελεστών παρακαλείται όποιος παλιός η νέος εκτελεστής,μαθητής που είναι ενεργός ή μη, γνωστός φίλος η όποιος γνωρίζει, να βοηθήσει στη μεγάλη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό ώστε να βρεθεί,να συγκεντρωθεί και να ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ παρουσία ειδικού κλιμακίου και δικηγόρου όλη η περιουσία της Φιλαρμονικής (στολές και όργανα).
Η ορχήστρα σήμερα και μετά απο πολύ κόπο αριθμεί περίπου 55 ενεργούς εκτελεστές και περίπου 60 νέα παιδιά που εκπαιδεύονται. Όμως υπάρχει τεράστιο πρόβλημα ως προς τη διατήρηση αυτού του συνόλου.

Ο δήμος αδυνατεί να αγοράσει όργανα αναλώσιμα κλπ κλπ κλπ λόγο μνημονίου και έτσι η ορχήστρα αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο. Είναι κρίμα αυτή τη στιγμή σχεδόν όλη η Ελλάδα να μιλάει για τη Φιλαρμονική μας και κάποιοι με το έτσι θέλω να αποκρύπτουν όργανα η στολές της Φιλαρμονικής, είναι κρίμα μια στολή να σαπίζει στη ντουλάπα ξεχασμένη όταν μπορεί να προσφέρει τόση χαρά σε ένα νέο παιδί, είναι κρίμα να έχουμε πεταγμένο στο υπόγειο ένα όργανο όταν σήμερα ο σύλλογος εκτελεστών με διάφορους τρόπους προσπαθεί να αγοράσει όργανα για κάτι που το καμαρώνει όλη η πόλη και όχι μόνο.

Η φιλαρμονική μας τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει μια απίστευτη εξέλιξη σε όλου τους τομείς πράγμα το οποίο αποτελεί φυσικό επακόλουθο των βάσεων που αγωνίστηκε να θέσει ο Ιδρυτής και επί σειρά ετών μαέστρος Αντωνάκος Κυριάκος.

Υπεύθυνοι για τη συγκέντρωση του υλικού ορίζονται οι Σοφοκλής Μπασδέκης και Γρηγόρης Νασίκας”.

Παράλληλα ανακοινώνεται επίσημα η 2η συνάντηση Φιλαρμονικών που θα γίνει τη Παρασκευή 17 Ιουνίου στο ανοιχτό θέατρο Τυρνάβου με τη συμμετοχή των φιλαρμονικών: Τρικάλων, Φαρσάλων και Τυρνάβου.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και θα υπάρξουν πολλές μουσικές εκπλήξεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ