“Η ΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ” ΣΤΟ ΠΕΤΡΟΓΕΦΥΡΟ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

Η Performance χορού «Η Δάφνη και το Ποτάμι» θα παρουσιαστεί το Σάββατο 11 Ιουνίου, ώρα 8 μ.μ. στο Πετρογέφυρο των Τεμπών, που βρίσκεται κάτω από το Σ.Σ.Ραψάνης. Η παρουσίαση θα γίνει στα πλαίσια εκδήλωσης που συνδιοργανώνουν οι:

Εφορεία Aρχαιοτήτων Λάρισας, Δήμος Τεμπών και Σωματείο «ΔΡΥΑΣ», με αφορμή τις «ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ» του Υπουργείου Πολιτισμού .

Η παράσταση Χορού “Η Δάφνη και το ποτάμι” βασίζεται σε μια παραλλαγή του αρχαίου μύθου.

Η Δάφνη, μια νεαρή νύμφη, κόρη του ποτάμιου θεού Πηνειού, ήταν κυνηγός και είχε αφιερώσει τη ζωή της στην Άρτεμη τη θεά του κυνηγιού. Όπως η θεά, έτσι και αυτή, αρνιόταν να παντρευτεί. Ο Απόλλωνας ερωτεύθηκε την Δάφνη και όταν αυτή αρνήθηκε τις προτάσεις του, την κυνήγησε στα δάση. Τότε ο πατέρας της για να την προστατεύσει τη μεταμόρφωσε σε δέντρο που ρίζωσε στην όχθη του ποταμού, την γνωστή μας δάφνη.

Ηλεκτρονική μουσική και φωνητικά, ήχοι και μελοποιημένοι στίχοι, αναμιγνύονται με ηχογραφημένη αφήγηση του ποιητικού λόγου, του Λαρισαίου Θανάση Κριτσινιώτη ενώ τα σλάιντς, εικαστικά κολλάζ (διαφάνειες φωτισμού, ζωγραφική), προβάλλονται επάνω στην performer και στην επιφάνεια πίσω της και λειτουργούν ως βασικός φωτισμός, ενώ δημιουργούν συμβολικά το περιβάλλον της παράστασης.

Η Παραγωγή, από το 2014 έως σήμερα, έχει παρουσιαστεί σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και έχει πάρει μέρος σε φεστιβάλ(Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων, Αθήνα –Θεσσαλονίκη κ.α.) και ομαδικές εικαστικές εκθέσεις (Contemporary Art Showcase- Αθήνα, κ.α.)

Σκηνοθεσία- χορός- αφήγηση-δημιουργία σλάιντ:

Ρούλα Καραφέρη

Μουσική σύνθεση-προγραμματισμός- τραγούδι: Ρούλα Πίκουλα

Ποιητικό κείμενο: Θανάσης Κριτσινιώτης («η Δάφνη και το ποτάμι », εκδόσεις Γαβριηλίδη)

Κοστούμι : Fab Jonkers

παραγωγή: ομάδα Χοροθεάτρου OFF ART

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ