ΚΑΛΛΙΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΗΜΑ ΚΑΤΕΚΑΨΑΝ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΦΑΛΑΝΗ

Καμένες καλλιεργήσιμες εκτάσεις, ένα κατεστραμμένο όχημα και ένας τράκτορας νταλίκας που υπέστη σημαντικές ζημιές είναι ο απολογισμός των χθεσινών πυρκαγιών που ξέσπασαν στο δρόμο Λάρισας-Καρδίτσας, στο ύψος της ιεράς μονής Αγίας Παρασκευής καθώς και σε περιοχή της Φαλάνης, πλησίον του εργοστασίου της ΕΛΒΑΚ.

fotΣύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας, η οποία επιχείρησε άμεσα με οχήματα και δύναμη ανδρών, περιορίζοντας την έκταση των ζημιών αλλά και την πιθανή εξάπλωση της φωτιάς, στην περιοχή της Φαλάνης κάηκαν συνολικά 160 στρέμματα γεωργικών εκτάσεων, αλλά και καλαμιές, καθώς και μία καρότσα γεωργικού ελκυστήρα και λάστιχα ποτίσματος, με τη συνολική ζημιά να εκτιμάται στα 20.000 ευρώ.

Μικρότερης έκτασης είναι η ζημιά στο δρόμο Λάρισας-Καρδίτσας, η οποία υπολογίζεται σε 3.000 ευρώ περίπου, καθώς κάηκαν 32 στρέμματα καλαμιές και καλλιεργήσιμης έκτασης, ένα όχημα πιθανότατα εγκαταλελειμμένο και χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε παρκαρισμένη νταλίκα.

Σχετική προανάκριση για τα ακριβή αίτια των πυρκαγιών διενεργεί η ΠΥΛ.

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ

Εν τω μεταξύ νέος συναγερμός σήμανε σήμερα στην ΠΥΛ μετά από κλήση που δέχτηκε για εκδήλωση πυρκαγιάς σε μονοκατοικία στη Γιάννουλη Λάρισας.

Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα 2 οχήματα, με δύναμη 5 ανδρών, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στην κουζίνα του σπιτιού.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ