ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Η Γενική Συνέλευση του σωματείου καθαριστών – καθαριστριών νομού Λάρισας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Ιουνίου αποφάσισε να κηρύξει απεργία για την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016. Σε ανακοίνωση – κάλεσμα μετά τη συνέλευση αναφέρονται τα παρακάτω:

“Γνωρίσαμε από πρώτο χέρι την κοροϊδία όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που δημιούργησαν το αίσχος των προσωρινά – απασχολούμενων και ελάχιστα αμειβομένων εργαζόμενων. Οι καθαριστές-καθαρίστριες παραμένουμε σταθερά σε καθεστώς ομηρίας, εκβιασμών, ψεύτικων υποσχέσεων και με τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Κάθε μέρα ίδια μέρα χωρίς να αλλάζει τίποτα!

Τις προηγούμενη βδομάδα στα πλαίσια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που βρισκόμαστε, συναντηθήκαμε με τον υπουργό εσωτερικών κ. Κουρουμπλή, ο οποίος δεν έδωσε καμία απάντηση στα δίκαια αιτήματά μας.

Δεν έδωσε απάντηση για:

Την άμεση έκδοση εγκυκλίου που θα ορίζει με σαφήνεια ότι: «θα συναφθούν συμβάσεις την επόμενη σχολική χρονιά, με όσους εργάζονται μέχρι σήμερα στην καθαριότητα των σχολείων». Ως σήμερα η ανανέωση των συμβάσεων βρίσκεται στον «αέρα» και δεν διασφαλίζεται για καμία συνάδελφο η εργασία της παρόλο που εργάζονται στα σχολεία 12 και πλέον χρόνια!

Τη μονιμοποίηση των 8.500 εργαζόμενων με καθεστώς σύμβασης που ουσιαστικά δεν έχουν στον ήλιο μοίρα από τις επανωτές συμβάσεις, την απλήρωτη εργασία, την αβεβαιότητα για το αύριο.

Την ολοκλήρωση της μετατροπής των συμβάσεων σε όλους τους δήμους για τις 2.000 περίπου καθαρίστριες αόριστου χρόνου που δουλεύουν με μερική απασχόληση από μισή  έως 4 ώρες, (που με τον αγώνα μας αναγκάσαμε την κυβέρνηση να ψηφίσει νόμο για τη μετατροπή τους σε πλήρη απασχόληση).

την εντατικοποίηση της δουλειάς των 3.000 περίπου καθαριστριών  αορίστου χρόνου, 8ωρες που κάνουν όλες τις δουλειές, μετά την ένταξή τους στους δήμους.

Μας εμπαίζουν ξανά με τα ίδια τεχνάσματα (διαγωνισμός ΑΣΕΠ, ΚΟΙΝΣΕΠ, μετάθεση ευθυνών, παραπομπή λύσης στο μέλλον κ.α.), κυβέρνηση- παλιοί και νέοι κυβερνητικοί και εργοδοτικοί συνδικαλιστές όπως και η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων που παραπέμπει σε κινητοποιήσεις από Σεπτέμβριο, με αποτέλεσμα κανένας

εργαζόμενος-καμία εργαζόμενη, να μη γνωρίζει τι «ξημερώνει» αύριο.

Μας αντιμετωπίζουν ως κόστος σε κάθε οργανισμό, σε κάθε φορέα!

Στο όνομα του χαμηλού κόστους, των ανταγωνισμών ανάμεσα στα συνεργεία καθαρισμού και των ατομικών συμβάσεων, έχουν φτάσει το ωρομίσθιο μας στο 1,20 ευρώ!

Και παράλληλα μας αφήνουν απλήρωτους για μήνες!

Δεν πάει άλλο! Δε μπορούμε να πάμε πιο κάτω!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ!

Το σωματείο καθαριστών –καθαριστριών Καταγγέλλει την Δημοτική αρχή του δήμου Λαρισαίων ή οποία συνεχίζοντας το έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής ανέθεσε σε ιδιωτικό συνεργείο την φύλαξη δημοτικών κτηρίων. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη καμία σύμπραξη δημοσίου –ιδιωτικού τομέα, κανένα ιδιωτικό συνεργείο φύλαξης ή καθαριότητας σε δημόσιο κτήριο Να φύγουν τώρα οι εταιρείες καθαρισμού και τα συνεργεία από κάθε δημόσιο κτίριο και υπηρεσία και να προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι από το κράτος με πλήρη και σταθερή εργασία.

Καλούμε τους  εργαζόμενους στην καθαριότητα των δημοσίων σχολείων  και εργολαβικών συνεργείων  να πάρουν μέρος στην απεργία στις 8 Ιούνη και να  οργανωθούν στο σωματείο τους, για να διεκδικήσουμε:

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ΤΩΡΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών, με πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά  και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Καμία απόλυση! Καμιά εργαζόμενη να μη βρεθεί στο δρόμο!

Καμία μείωση μισθού, Επαναφορά των μισθών για όσους εργαζόμενους μειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Αυξήσεις στους μισθούς που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας!

Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων που οφείλουν οι σχολικές επιτροπές.

Κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργείο μέσα στα σχολεία και σε κάθε δημόσιο κτήριο (Νοσοκομεία, πανεπιστήμια κα). Να προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι  από το κράτος με πλήρη και σταθερή εργασία.

Όχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς, μαζικές προσλήψεις καθαριστών/στριων για καθαρά σχολεία. Ολοκλήρωση της διαδικασίας μετατροπής της μερικής απασχόλησης σε πλήρη.

Επαναφορά των Βαρέων & Ανθυγιεινών ενσήμων για όλους τους  εργαζόμενους στον κλάδο.

Διεύρυνση της παροχή ατομικών ειδών προστασίας  όλων των εργαζομένων στην καθαριότητα  και των δημοσίων σχολείων (ΙΔΑΧ-ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ)

Καμία σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ