ΟΧΙ ΣΤΑ ‘’ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ KALERGI’’

Ο άνθρωπος αυτός, οι ιδέες του οποίου αποτελούν τις κατευθυντήριες αρχές της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης, οραματίστηκε μια Ευρώπη χωρίς εθνικά σύνορα, που σταδιακά θα εξελισσόταν σε ένα υπερεθνικό κρατικό μόρφωμα, τις «Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης».

Η πραγμάτωση, όμως, των ιδεών του Kalergi προϋπέθετε την εξάλειψη, ουσιαστικά τη «γενοκτονία» των υφιστάμενων ευρωπαϊκών εθνών, έτσι ώστε η πληθυσμιακή βάση του ευρωπαϊκού υπερεθνικού κράτους να είναι άνθρωποι απαλλαγμένοι από ιδιαίτερα ιστορικά, πολιτισμικά, εθνικά, γλωσσικά, θρησκευτικά βιώματα.

Γι αυτό ο Kalergi, στο βιβλίο του «Πρακτικός Ιδεαλισμός», προωθούσε την άποψη ότι οι λαοί της Ευρώπης θα πρέπει να αναμιχθούν με Αφρικανούς και Ασιάτες, προκειμένου από την επιμειξία αυτή να προκύψει μια νέα υβριδική φυλή (τα λεγόμενα «παδιά του Kalergi»), η οποία δεν θα επηρεάζεται από τους παρωχημένους εθνικούς αταβισμούς.

Τούτων δοθέντων, αναντιλέκτως εμφανίζονται κάποια ουσιώδη ερωτήματα: α) ασπάζονται οι λαοί της Ευρώπης, με την πλούσια πολιτισμική τους παράδοση, τη «γενοκτονική» πολιτική του Kalergi; β) τα σύγχρονα μεταναστευτικά ρεύματα προς την Ευρώπη μήπως εντάσσονται σε έναν ευρύτερο προμελετημένο γεωπολιτικό σχεδιασμό τύπου Kalergi; γ) γιατί τα σημερινά ευρωπαϊκά κράτη δεν ενδυναμώνουν αποφασιστικά το γηγενές δημογραφικό τους δυναμικό και αποδέχονται αδιαμαρτύρητα την πληθυσμιακή τους κατάρρευση ως τη θεμελιώδη πρόφαση για την προωθούμενη ενσωμάτωση των μεταναστών – προσφύγων;

Καθώς οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφεύγουν τις απαντήσεις επί των παραπάνω ερωτημάτων, ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τη δυναμική που, αργά αλλά σταθερά, αρχίζει να αποκτά το ρεύμα του Ευρωσκεπτισμού.

Ο Ευρωσκεπτισμός δεν αρνείται την Ευρωπαϊκή Ιδέα. Επιθυμεί μια αμφικτυονία των ευρωπαϊκών εθνικών κρατών. Δεν αρνείται την ισότιμη συνεργασία και αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών εθνών. Τουναντίον, υποστηρίζει την ευρωπαϊκή συνοχή , αλληλεξάρτηση, αλληλεγγύη και ειρήνη, διατηρουμένης της εθνικής, γλωσσικής, θρησκευτικής και πολιτισμικής ιδιοσυστασίας κάθε ευρωπαϊκού λαού.

Η σχολή του Ευρωσκεπτισμού θεωρεί τα έθνη πηγές του πολιτισμού. Αντιτίθεται στη λογική της βιολογικής και πολιτισμικής «γενοκτονίας» των ευρωπαϊκών εθνών του Kalergi και πρεσβεύει τη διαφύλαξη και διαιώνιση της εθνικής ποικιλομορφίας στη Γηραιά Ήπειρο.

Ο Ευρωσκεπτικισμός είναι το αντίπαλο δέος στις ιδεοληψίες του Kalergi και καλεί τα Ευρωπαϊκά έθνη να αφυπνισθούν, για να μην αυτο-ευνουχισθούν μέσα σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που τείνει να λάβει τα χαρακτηριστικά κρεματορίου των ιστορικών εθνών της.

*Το κείμενο αποτελεί τμήμα της διάλεξης που έδωσε ο κ. Ροντούλης στην εσπερίδα που διοργανώθηκε στη Λάρισα από το περιοδικό «Αφύπνιση», με θέμα «Προκλήσεις Επιβίωσης του Ελληνισμού στον 21οαιώνα»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ