ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΟΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ Π.Ε. ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας «Κων. Κούμας» , με βάση την απόφαση  της ΔΟΕ  προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ημέρα της απεργίας. Σκοπός είναι «η έκφραση της αντίθεσής των εκπαιδευτικών στα σχέδια της Κυβέρνησης που διαλύουν τη δημόσιο σχολείο», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρονται ακόμη και τα εξής:

«Καλούμε επίσης όλους  τους συναδέλφους να δώσουν ηχηρό παρόν  με τη συμμετοχή τους στην απεργία την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016, και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:30 το πρωί στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, πιστή στην υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων και της πολιτικής της Ε.Ε., του ΟΟΣΑ και της κυβέρνησης έχει αποφασίσει να διαλύσει τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση.

Η συνέχιση του καθεστώτος των μηδενικών διορισμών για το σχ. έτος 2016 – 2017, η άρνηση του Υπουργού Παιδείας να δεσμευτεί σχετικά με τον αριθμό των αναπληρωτών που πρόκειται να προσληφθούν για την επόμενη σχολική χρονιά καθώς και η εμμονή του στη στήριξη όλων των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων που έχει προωθήσει το τελευταίο διάστημα («Ενιαίος Τύπος Ολοήμερου» με αποκλεισμό χιλιάδων μαθητών από αυτό και χιλιάδες ανέργους αναπληρωτές την επόμενη σχολική χρονιά, μετακινήσεις εκπαιδευτικών από τις οργανικές τους θέσεις καθώς θα πλεονάζουν, συμπλήρωση ωραρίου δασκάλων σε περισσότερα από ένα σχολεία, αύξηση του ελάχιστου αριθμού νηπίων στα 14 επομένως μαζικό κλείσιμο τμημάτων νηπιαγωγείων, η μετατροπή του ρόλου των Τμημάτων Ένταξης σε κακέκτυπο παράλληλης στήριξης , η ολοφάνερη απουσία βούλησης για απόδοση οργανικών θέσεων στους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων) δείχνει το δρόμο της απόλυσης σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς που εργάζονταν στην εκπαίδευση.

Ο κλάδος των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης παλεύει για:

  • Την άμεση πραγματοποίηση όλων των μόνιμων διορισμών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση.
  • Μόνιμο διορισμό όλων των αναπληρωτών γενικής και ειδικής αγωγής τώρα.
  • Καμία απόλυση αναπληρωτή, κανείς εκπαιδευτικός στην ανεργία.
  • Την απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης για το φερόμενο ως «Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου».
  • Την απόσυρση της διάταξης που ψηφίστηκε για τα νηπιαγωγεία.
  • Την απόδοση των οργανικών θέσεων στους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.

Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο δωρεάν σχολείο.

Όλοι μαζί διεκδικούμε, οραματιζόμαστε, αγωνιζόμαστε».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ