Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΑΣΚΑΛΩΝ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, στις 9 Ιούνη θα εκλέξουμε νέο Δ.Σ. στο σωματείο μας. Απευθύνουμε σε όλες και όλους, ιδιαιτέρα στους νέους συναδέλφους και τους αναπληρωτές κάλεσμα συμμετοχής στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση και τις αρχαιρεσίες!!

Η συμμετοχή στη ζωή, τη λειτουργία και τη δράση του σωματείου είναι ένα κρίσιμο ζήτημα.

Μόνο με το συλλογικό αγώνα, με οργάνωση και συμμετοχή μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη γενικευμένη επίθεση που δεχόμαστε!

Τις προηγούμενες μέρες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σαν τον κλέφτη, ψήφισε τα πιο βάρβαρα, τα πιο αντιλαϊκά μέτρα που αφορούν την κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης και τη φοροληστεία του λαού.

Ούτε ο αγώνας, ούτε η ζωή σταματάει με την ψήφιση ενός νομοσχεδίου, όσο αντιλαϊκό κι αν είναι αυτό.

Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι να επιβάλουμε το δίκαιό μας!!

Η κυβέρνηση αυτές τις ημέρες έχει επιδοθεί σε μια πρωτοφανή επιχείρηση εξαπάτησης του λαού. Παρουσιάζει το μαύρο – άσπρο, προσπαθεί να καλλιεργήσει μια αισιοδοξία στους εργαζόμενους για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, για το κλείσιμο της «αξιολόγησης». Προσπαθεί να καθησυχάσει το λαό ότι θα έρθει η ανάκαμψή και θα τελειώσει η λιτότητα, ότι δεν θα παρθούν νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Για άλλη μια φορά, λέει ψέματα η κυβέρνηση και αυτό γιατί ψήφισε νέο νόμο με καινούργια φοροληστεία, με 4ο μνημόνιο, με αυτόματο κόφτη κοινωνικών δαπανών και δικαιωμάτων, με «αξιολόγηση» και νέες μειώσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, ως τα αναγκαία προαπαιτούμενα για την όποια ρύθμιση του χρέους και την ανάκαμψη, όπου κερδισμένο θα είναι μόνο το μεγάλο κεφάλαιο και χαμένος για άλλη μια φορά ο λαός.

Καμιά απογοήτευση! Σύμμαχος μας, δύναμή μας, ο ενωμένος αγώνας, η σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική  και τους εκμεταλλευτές μας.

Ο αγώνας τώρα δυναμώνει συνεχίζεται!!

Ρωτάμε τον κάθε συνάδελφο.

Θα δεχτούμε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας στην μόνιμη ανασφάλεια, με μισθούς πείνας, τσακισμένα ασφαλιστικά δικαιώματα και αβέβαιο μέλλον;

Θα δεχτούμε τις περικοπές και την αποψίλωση των σχολείων, την απόλυση χιλιάδων συνάδελφων αναπληρωτών;

Θα δεχτούμε την συρρίκνωση του ολοήμερου, το κλείσιμο νηπιαγωγείων, την κατάργηση των τμημάτων ένταξης;

Θα δεχτούμε το έτος 2016 όπου μεγαλώνει η ανάγκη αλλά και οι δυνατότητες της εποχής μας για ολοκληρωμένη, σύγχρονη, δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά ή γνώση και η μόρφωση να γίνεται εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους;

Τώρα είναι η ώρα, όλοι μαζί, με μια φωνή και μια γροθιά να βροντοφωνάξουμε και να  απαιτήσουμε. Φτάνει πια! Θέλουμε μια ζωή με δικαιώματα για μας και τα παιδιά μας!

Έχουμε δύναμη να ανατρέψουμε τα σχέδια τους. Ο λαός δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη.

Οι αγώνες του τελευταίου διαστήματος είναι ένα σημαντικό δείγμα της δύναμής μας. Αν πιστέψουμε, πραγματικά σ΄αυτήν, μπορούμε όχι μόνο να καθυστερήσουμε αντιλαϊκά μετρά και πολιτικές αλλά και να ανοίξουμε άλλο δρόμο και άλλη προοπτική για μας και τα παιδιά μας.

Είναι θετικό και ελπιδοφόρο ότι υπάρχουν σημαντικές δυνάμεις μέσα στο λαό και τους εργαζομένους που δεν το βάζουν κάτω, δεν συμβιβάζονται και δεν υποχωρούν,  είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν μπροστά, να φέρουν τα πάνω κάτω!!

Μπροστάρης σ΄ αυτό τον αγώνα ήταν και είναι, τα σωματεία, οι Ομοσπονδίες και οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, που παλεύουν με τη γραμμή της ταξικής πάλης, που δεν σκύβουν το κεφάλι.

Είναι σωστό αυτό που πολλοί εργαζόμενοι λένε «μόνο το ΠΑΜΕ κατέβηκε στους δρόμους ενάντια στο Ασφαλιστικό», «αν δε υπήρχε το ΠΑΜΕ δεν θα γινόταν τίποτα».

Αυτό το κίνημα, αυτός ο ταξικός πόλος, χρειάζεται να δυναμώσει να γίνει υπόθεση και νέων δυνάμεων που σήμερα δεν είναι στον αγώνα!! Η ελπίδα είναι εδώ!!

Για να ενισχυθεί αυτός ο ταξικός πόλος, για να ανασυνταχθεί το κίνημα χρειάζεται να αλλάξουν οι συσχετισμοί στα σωματεία, να ενισχυθούν τα ψηφοδέλτια που στηρίζονται από το ΠΑΜΕ.  Οι αρχαιρεσίες στο σωματείο μας είναι μια καλή ευκαιρία όχι απλώς για να περάσει το μήνυμα αλλά για να αλλάξει η κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Ήρθε προ πολλού η ώρα λοιπόν, να απαλλαγούν τα συνδικάτα και όλα τα σωματεία από τη θηλιά του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Οι δυνάμεις του παλιού (ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚ/ΔΗΣΥ) και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΣΥΝΕΚ/ΕΚΚΙΝΗΣΗ) με τη στάση τους και τη γραμμή πάλης που έχουν, διευκόλυναν τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Ενώ παίρνονται μέτρα πρωτοφανούς βαρβαρότητας για το λαό, δεν κουνιέται φύλλο από αυτές τις δυνάμεις. Υπονόμευσαν την απεργία στις 7 Απρίλη στο Δημόσιο. Το τριήμερο που ψηφιζόταν το Ασφαλιστικό ήταν πραγματικά εξαφανισμένοι!!

ΔΑΚΕ ΠΑΣΚ και ΕΚΚΙΝΗΣΗ όλο το προηγούμενο  διάστημα είχαν πλήρη συμφωνία στα βασικά ζητήματα  (πχ αξιολόγηση πλαίσιο πάλης) ενώ η μόνη τους αντιπαράθεση  ήταν για τα αξιώματα και τις θέσεις.

Η «νέα» παράταξη (ΣΥΝΕΚ) ως νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός διαφημίζει μέσα από τις ανακοινώσεις της το έργο της κυβέρνησης στην εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα καλλιεργεί τον εφησυχασμό μπροστά στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα (κλείσιμο ολοήμερων, κατάργηση πρωινής ζώνης).

Για την κατάσταση στο κίνημα τεράστιες ευθύνες έχουν και εκείνες οι συνδικαλιστικές ηγεσίες που λειτουργούν ως συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ στο κίνημα και επί της ουσίας,  διευκολύνουν το ρόλο και τους σχεδιασμούς του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού, αφοπλίζοντας το κίνημα και καλλιεργώντας αυταπάτες. Είναι αυτοί (οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, των πρώην υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα είναι στη ΛΑΕ κ.α)  που καλούσαν τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να παλέψουν, ώστε να έρθει η κυβερνητική εναλλαγή και ο ΣΥΡΙΖΑ στο τιμόνι της διακυβέρνησης. Είναι αυτοί που πανηγύριζαν για την «Πρώτη Φορά Αριστερά», αυτοί που καλούσαν να στηριχτεί η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και οι λεγόμενες «κόκκινες γραμμές» της, ενώ την ίδια στιγμή για ένα χρόνο περίπου έψαχναν να βρουν «το πρόσημο αυτής της κυβέρνησης»!!! Είναι η παράταξη των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ που με την παρέμβασή της…έδωσε λευκή επιταγή στο ΣΥΡΙΖΑ!!!

Είναι αυτοί που όσο περισσότερο τα διπλώνουν στο περιεχόμενο της πάλης, όσο περισσότερο ξεφτίζουν και τα όποια ριζοσπαστικά συνθήματα έχουν υιοθετήσει, τόσο περισσότερο ανεβάζουν τους τόνους, προτείνουν «ανεβασμένες μορφές πάλης και απεργίες διαρκείας» για την επιτυχία των οποίων δεν κάνουν τίποτα. Όλα τα παραπάνω ισχύουν και καταγράφονται.

H κατάσταση αυτή στο συνδικαλιστικό κίνημα, με αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες δεν μπορεί να συνεχιστεί. Τώρα είναι η ώρα να αλλάζουν οι συσχετισμοί!

Κανένας δεν πρέπει να απογοητευτεί!
Ο αγώνας είναι μπροστά!
Τώρα παίρνουμε την κατάσταση στα δικά μας χέρια!!

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Για Διοικητικό Συμβούλιο

Γκαζγκάνη Όλγα     (Νηπιαγωγός)

Γκαντούνας Ηλίας      (Αναπληρωτής Δάσκαλος)

Γκιάτος Γιάννης         (Δάσκαλος)

Γκόγκας Γιώργος       (Δάσκαλος)

Ζιάκου Αθανασία       (Δασκάλα)

Κατσάρα Κατερίνα    (Δασκάλα)

Κοψαχείλης Θύμιος   (Δάσκαλος  Ειδικής Αγωγής)

Κωστούλας Απόστολος  (Δάσκαλος)

Μπίκας Χρήστος        (Δάσκαλος)

Μυσίδου Λαμπρινή     (Δασκάλα)

Πατσίκας Αντρέας     (Δάσκαλος)

Παπανικολάου Φωτεινή   (Αναπληρώτρια Δασκάλα  Ειδικής Αγωγής)

Σερέτη Φανή     (Αγγλικών)

Σωτηρίου Βασίλης  (Δάσκαλος)

Τσαούση Ελένη      (Δασκάλα)

Τσιος Δημήτρης  (Δάσκαλος)

Για  Εξελεγκτική Επιτροπή

Γεωργιάδου Τασούλα   (Αγγλικών)

Ζιάνας Γιάννης (Δάσκαλος)

Τέλιου Μαρία   (Ειδικής Αγωγής)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ