ΝΕΑ ΦΟΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Τουλάχιστον 2 νεκροί και 18 τραυματίες είναι ο μέχρι ατή την ώρα ανεπίσημος απολογισμός έκρηξης που σημειώθηκε πριν από 1 περίπου ώρα στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Η βομβιστική επίθεση που έγινε σε μια απόσταση 2 χιλιομέτρων από την Αγία Σοφία είχε στόχο λεωφορείο που μετέφερε άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.

Βέβαιο μέχρι στιγμής είναι επίσης ότι χρησιμοποιήθηκε παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα. Τα εκρηκτικά πυροδοτήθηκαν την ώρα που πλάι στο παγιδευμένο αυτοκίνητο διέρχονταν λεωφορείο της Αστυνομίας.

Παραμένει άγνωστο εάν πρόκειται για νέα επίθεση καμικάζι αυτοκτονίας ή για άλλου είδους τρομοκρατική ενέργεια με τη συμμετοχή ομάδας τρομοκρατών.

 

 

Σε κάθε περίπτωση είναι δεκάδες τα ασθενοφόρα που σπεύδουν στο σημείο, ενώ τεράστιες δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αποκλείσει την περιοχή του ιστορικού κέντρου της Πόλης, σε ένα σημείο μόλις δυο χιλιόμετρα από την Αγία Σοφία.

Η Τουρκία έχει γίνει στόχος επιθέσεων τζιχαντιστών, ενώ συνεχείς είναι και οι επιθέσεις κουρδικών οργανώσεων καθώς έχουν ενταθεί και οι επιχειρήσεις των Τούρκων στις κουρδικές περιοχές. Ανάλογη έκρηξη υπήρξε μόλις τον περασμένο μήνα στην Πόλη, ενώ τον Μάρτιο στην Άγκυρα μετά από επίθεση έχασαν τη ζωή τους 37 άτομα.

φωτο από newsit.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ