IΕΡΕΑΣ ΕΠΑΘΕ ΑΝΑΚΟΠΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Ο ιερέας υπέστη ανακοπή καρδιάς λίγο πριν από το τέλος της κυριακάτικης Λειτουργίας και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 66 ετών.

Ο εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σίνδου, Πατήρ Αυγουστίνος Κουτελιέρης βρισκόταν στο Ιερό του Ναού και κρατούσε ένα Σταυρό, ευλογώντας με Αγιασμό τους πιστούς κατά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας.

Ξαφνικά ένιωσε έντονη αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του, πέφτοντας λιπόθυμος μπροστά στο Ιερό. Πέντε γιατροί όπου βρίσκονταν στην εκκλησία αλλά οι προσπάθειες τους όμως να τον σώσουν ήταν μάταιες. Όταν έφτασε το ασθενοφόρο, ο ιερωμένος είχε ήδη χάσει τη μάχη με τη ζωή.

Γεννημένος το 1950 στο Περιστέρι Αττικής, ο κατά κόσμον «Παπαυγουστίνος» λέγεται πως πήρε την απόφαση να γίνει ιερέας από ένα τάμα. Έχοντας σοβαρά προβλήματα όρασης, είχε υποσχεθεί ότι αν κατάφερνε να δει, θα αφιέρωνε την ζωή του στο Θεό και θα γινόταν παπάς, όπως και συνέβη. Ήρθε στην Σίνδο με την οικογένειά του το 1980 ως εφημέριος του ναού, κερδίζοντας αμέσως την εκτίμηση και την συμπάθεια της τοπικής κοινωνίας.

deltanews.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ